Teijsse bezorgt Quick Boys winst tegen Deltasport

Voor de zesde keer op rij won Quick Boys in competitieverband. Tot de rust wist laagvlieger Deltasport de nul te houden, in de tweede helft kwam Quick Boys door een strafschop op voorsprong om vervolgens een paar minuten later die voorsprong te verdubbelen.

De verwachtingen voor aanvang van de wedstrijd tegen Deltasport, dat zich bevindt in de onderste regionen van de Hoofdklasse B, waren hoog gespannen tegen. Toch was het schrikken toen Deltasport na amper twee minuten spelen al een levensgrote kans op een voorsprong  werd geboden toen Joey van der Velden alle gelegenheid kreeg om op doel uit te halen, doelman Martijn van der Zwart bracht uitkomst voor de blauwwitten.  Een paar minuten later leek Quick Boys kansrijk te worden bij een doelpoging van Yordi Teijsse, nu bracht de doelman van Deltasport uitkomst voor zijn team.

Met de harde wind in de rug was Deltasport op zoek naar de voorsprong in deze wedstrijd. De gasten speelden frank en vrij, het verschil op de ranglijst was tussen beide tegenstanders voorlopig niet zichtbaar. In de loop van de eerste helft zou Quick Boys meer en meer het initiatief naar zich toe trekken en meerdere doelkansen creëren maar niet tot scoren komen. De verdediging van Deltasport wist het blauwwitte offensief te weerstaan en kon daarbij rekenen op de betrouwbare doelman Cheuk-A-Lam. Als Quick Boys er toch in slaagde een doelkans te forceren bleek deze doelman niet te passeren.  Quick Boys zou er in de eerste helft niet in slagen de weerstand van Deltasport te breken, terwijl Deltasport zelf ook niet meer tot doelkansen kwam waardoor de rust werd ingegaan met een 0 – 0 tussenstand.

De tweede helft werd begonnen zonder wijzigingen in beide teams. Nu speelde Quick Boys met de harde wind in de rug. Direct was het eenrichtingverkeer op het doel van Deltasport zichtbaar. Deltasport moest zich noodgedwongen beperken tot massaal verdedigen. Daartoe hield Deltasport veel mensen achter de bal, de counter moest de Vlaardingers uitkomst bieden. Quick Boys drong aan maar kwam niet verder dan het forceren van meerdere hoekschoppen die allen niet het gewenste resultaat opleverden.

Na ruim een kwartier spelen moest Deltasport alsnog capituleren.  Een aanval over de linkerflank leek te worden weggewerkt door de defensie van Deltasport, maar Leon Krznaric ging in het strafschopgebied alsnog tegenover Jerghinio Sahadewsing in de fout met een strafschop voor Quick Boys als gevolg. Yordi Teijsse belastte zich met deze klus, liet doelman Cheuk-A-Lam kansloos waardoor de blauwwitten verdiend op voorsprong kwamen.  Een paar minuten later was het weer raak toen Sahadewsing een tegenstander de bal ontfutselde en via de linkerflank een aanval kon opzetten die werd afgerond door Yordi Teijsse die daarmee de marge verdubbelde.

Quick Boys had de smaak te pakken en drong aan bij Deltasport dat alle zeilen moest bijzetten om de achterstand niet nog groter te laten worden. Hoewel  Quick Boys tot het einde van de wedstrijd nog meerdere kansen kreeg bleef een verdere verhoging, mede door prima keepwerk van doelman Cheuk-A-Lam, van de marge uit waardoor de wedstrijd eindigde in een dik verdiende 2 – 0 overwinning van de blauwwitten die wel moesten vaststellen dat de naaste concurrentie eveneens geen fouten maakte in deze competitieronde waardoor de stand aan de top van de ranglijst ongewijzigd bleef.

Scoreverloop: ’63 1-0 (Teijsse), ’65 2-0 (Teijsse)

Opstelling Quick Boys: De Zwart, Opoku, Bentem, D. v.d. Plas, Ravensbergen, Hoek (’81 J. van der Plas), A Cohen (c), Sahadewsing, El Osrouti, Teijsse (’81 Thomas de Vries), Steemers (’66 Driebergen)