Timon Fikkert completeert keepersgilde op Nieuw Zuid

De Technische Commissie van de blauw-witten is erin geslaagd invulling te geven aan de door het vertrek van doelman Michael Fabrie ontstane vacature onder de lat. De 23-jarige Timon Fikkert heeft zijn handtekening gezet onder een eenjarig contract. Daarnaast heeft de club een eenzijdige optie bedongen voor een tweede seizoen van de Hagenaar op sportpark Nieuw Zuid.

De oud-jeugdinternational doorliep de jeugdopleiding van ADO Den Haag en stond de afgelopen twee seizoenen onder contract bij buurman Katwijk. Tussendoor was Fikkert actief bij vierdedivisionist HBS Craeyenhout. Voor komend seizoen zou de doelman in eerste instantie de overstap maken naar Westlandia, maar in goed onderling overleg zagen beide partijen uiteindelijk toch af van de samenwerking waarna Quick Boys in beeld kwam.

Bestuurslid Selectievoetbal Gert Pluimgraaff is tevreden met het completteren van het keepersgilde. ,,Wij zijn blij dat we de opengevallen plek door het vertrek van Michael Fabrie hebben kunnen invullen. Met het aantrekken van Timon beschikt onze selectie weer over twee kwalitatief gelijkwaardige keepers. Timon is net als Paul van der Helm een oude bekende van keeperstrainer Gianni Kamperveen. Vanwege zijn meevoetballende kwaliteiten en het bespelen van de ruimte achter de verdediging kan Timon worden gezien als een moderne sluitpost die een belangrijke schakel kan worden binnen het elftal.”

Via een oude bekende is Fikkert in contact gekomen met Quick Boys. ,,Tyrone Owusu vertelde mij dat Quick Boys nog op zoek was naar een keeper. Ik ken hem van mijn tijd bij ADO Den Haag en hij is net als ik doordeweeks werkzaam bij stichting Talentontwikkeling. Vervolgens is het balletje gaan rollen en ben ik gebeld door Gert Pluimgraaff.” Tijdens het gesprek met de technisch manager kwam Fikkert erachter dat hij bij Quick Boys ook herenigd zou gaan worden met Nigel Ogidi Nwankwo én de nieuwe keeperstrainer. ,,Met Gianni heb ik samengewerkt bij ADO Den Haag. Ook hij kent een verleden bij HBS.”

De kersverse aanwinst is van mening dat hij qua stijl goed bij de club zal passen. ,,Ik ben een keeper die ver van mijn doel keept en goed kan meevoetballen. Mijn doelstelling voor komend seizoen is om zoveel mogelijk minuten te maken. Ik kom naar Nieuw Zuid om een basisplaats te veroveren. Quick Boys is een van de grootste, zo niet de grootste amateurclub van Nederland. Helaas heb ik in de afgelopen jaren mijn kans niet gepakt toen het moment zich voordeed. Nu wil ik laten zien wat ik in mijn mars heb.”

De clubleiding wil Timon Fikkert langs deze weg nogmaals van harte welkom heten op Nieuw Zuid en wenst hem een plezierige en succesvolle tijd toe bij de blauw-witten.