Trainers Quick Boys behalen certificaat

In de onderbouw zijn we sterk afhankelijk van welwillende ouders die aan het team van hun kind training willen geven. Deze mensen zijn goud waard voor de club. Alleen is een ouder niet automatisch ook een trainer. En ondanks de 17 miljoen bondscoaches, is het toch handig om wat kennis op te doen. De KNVB heeft voor deze groep trainers een cursus beschikbaar: de Jeugd-Voetbal-Trainer-Coach (JVTC) opleiding. Deze kan binnen de vereniging worden gegeven door de Hoofd Opleiding en levert een officieel KNVB-certificaat op. Dat is toch mooi meegenomen!

Met 10 enthousiaste trainers werd deelgenomen aan de cursus. In totaal werden er vier bijeenkomsten gehouden en werd op vrijdag 15 november afgetrapt met de eerste bijeenkomst. Deze bijeenkomsten bestonden uit theorie, maar natuurlijk ook de praktijk. Op het veld werd er geoefend met de eigen groepen. Zo konden de trainers aan de hand van de praktijk en theorie kennis op doen van wat er verwacht wordt van een trainer/coach van kinderen in de leeftijdscategorieën 7 t/m 9 jaar.

Het werden vier interessante bijeenkomsten, waar vooral de inbreng van de deelnemers ervoor zorgde dat de avonden voorbij vlogen. Op 26 november was dan ook alweer de laatste bijeenkomst. Deze stond vooral in het teken van het afsluiten van de cursus. Er was nog een klein beetje theorie en gelegenheid tot het stellen van vragen, maar daarna konden dan eindelijk de certificaten worden uitgereikt. Alle kandidaten waren geslaagd!

Speciale dank aan Dolf van der Meij die op een aantal avonden wat foto’s heeft geschoten. En dank ook aan onze jeugdvoorzitter Bert Kloos. Hij was bij elke bijeenkomst aanwezig en zorgde ervoor dat het clubgebouw open was en niet te vergeten dank voor de catering. Uiteraard werd ook zijn verbale inbreng en ervaring gewaardeerd.

Geslaagde deelnemers: Adri van Dijk (JO9-10), Arjan Oudshoorn (Landenteams), Daniël Eisinger (JO9-8), Dirk-Jan Meirink (JO8-4), Hans van Vuuren (JO9-10), Leendert Vooijs (Landenteams), Marco van der Plas (JO9-7), Mark van der Plas (JO8-8), Robert van der Putten (JO8-3) en Sander Mecklenveld (JO8-6).