Trainingskamp MA1 en MB1 in Oirschot.


De beide teams zijn van maandag 19 tot en met donderdag 22 oktober op trainingskamp geweest. Overnacht werd in groepsaccomodatie, de Pinxterbloem. Een schitterend gebouw van 1 jaar oud. Beneden een mooie, grote ruimte om te eten, te relaxen en bij te praten. Een keuken van alle gemakken voorzien en boven een zestal 4 persoonskamers en een 6 persoonskamer, allen met douche en toilet. En buiten genoeg ruimte om je te vermaken. Er stond ook nog eens een familieschommel en een andere grote schommel waar iedereen wel eens op heeft gezeten.

Maandag 19 oktober
We vertrokken even na 11.00 uur met 3 busjes van Quick Boys en een auto voor het materiaal. Vanwege wat files kwamen we later dan gepland aan in Oirschot. Daar werden de slaapruimtes verdeeld en om 14.00 uur vertrokken we, voor een eerste training, richting vv de Bocht ’80. Aangekomen werden we ontvangen Marie-José , de vrouw van de contactpersoon waar we alles mee geregeld hadden. Er werd gedurende 1,30 uur lekker getraind. Daarna terug naar de Pinxterbloem waar Marleen haar handen vol had aan kleine blessures en pijntjes. De boodschappen werden snel gedaan en even na 19.00 uur konden we beginnen aan het avondeten welke bestond uit pannenkoeken en broodjes worst. Na het eten werden de speelsters in groepen verdeeld voor een quiz met allerlei spelregelvragen en als afsluiting moest elke groep een opstelling maken en per linie beschrijven wat de taken waren. Deze werden uiteraard besproken met elkaar. Om even over 12.00 uur ging het licht uit.

Dinsdag 20 oktober
Reveille om 8.30 uur, ontbijt om 9.00 uur maar eerst Renate felicteren met haar 16e verjaardag. Uiteraard horen daar presentjes bij en die vielen in de smaak. Om 10.00 uur in de busjes op weg naar Beerse Boys voor de ochtendtraining. Daar mochten we op een nieuw kunsgrasveld laten zien wat we konden. De MA1 werd getraint door Marco en de MB1 door Dirk. Leo nam de keepers voor zijn rekening. Afgesloten werd met een partijspel van een half uur. Rond 12.00 uur terug naar de accommodatie en daar de lunch gebruikt en gebak gegeten vanwege de verjaardag van Renate. Om 14.00 uur richting de Oirschotse hei voor een lekkere wandeling. Eenmaal de hei gevonden bleek dat daar ook nog een oefening met helikopters aan de gang was. Een mooi spektakel. Na het avondeten naar Son en Breugel om daar wedstrijden te spelen tegen SBC. De MB1 begon om 19.00 uur en won met 5-2. De Ma1 moest tegen SBC dames 1. Vanwege blessures pijntjes en vakanties hadden we net niet genoeg speelsters en vielen een paar speelsters van de MB1 in. De wedstrijd werd helaas verloren met 3-1, maar het had ook heel anders af kunnen lopen toen we na een slechte eerste helft een zeer goede tweede helft op de “grasmat” legde en Roos een schot, dat de 2-2 had moeten zijn, tegen de lat uiteen zag spatten. Laat die avond gingen we terug naar Oirschot waar bleek dat het spreekwoord “de eerste zullen de laatste zijn” een waarheid als een koe is. Toen eindelijk ook, na wat rondjes rondom Eindhoven gereden te hebben, de sleutel van de Pinxterbloem gearriveerd was werd hongerig aangevallen op het tostie-apparaat. De tosties ham en ham-kaas vonden gretig aftrek. Het licht ging iets later uit dan de avond ervoor. 

Woensdag 21 oktober
Na het ontbijt vertrokken naar Beerse Boys voor een relaxte training. Wat uitlopen, en een partijspel gevolgd door wat schoten op het doel en weer terug naar de Pinxsterbloem. Daar aangekomen draaide de massagetafel van Marleen overuren. Snel wat eten, pannenkoeken gebakken door Gerdine en Casilda gingen erin als koek en relaxen. Ook moest er nog een clinic in elkaar gezet worden die we zouden geven aan de jeugdige speelsters van vv de Bocht ’80. Een aantal speelsters werd geselecteerd om de clinic te geven en kregen uitleg van de oefeningen, en later dan in eerste instantie gepland vertrokken we naar vv de Bocht ’80. Afronden op het doel, partijspelen, kaatsen en veel lol maken dat is wat er gebeurde.

Hierna kwamen de eerste speelstertjes aan met vaders en moeders. De spanning was van de gezichten af te lezen. Marco en Leo zette de oefeningen uit daarna werd iedereen erbij geroepen. Marco deed een openingswoordje, Leo stelde iedereen voor. De Quick Boysvaan werd gegeven als blijk van dank voor het gebruik maken van het complex, waarna wij een verenigingsshawl van vv de Bocht ontvingen. De meegenommen Quick Boys shirtjes werden uitgedeeld aan de speelsters van vv de Bocht en daarna deden Roos en Willemijn de warming up zoals dat hoort voor een training. Hierna de groep in 2-en gesplitst en naar de onderdelen gestuurd. Daar legden de aanwezige speelsters uit wat de bedoeling was. Zo werd er gedurende een half uur 3 onderdelen afgewerkt. Als afsluiting werd er over een heel veld een partijspel gespeeld waarbij de speelsters van Quick Boys MA1 en MB1 de opdracht hadden de meisjes van de Bocht zoveel mogelijk aan te spelen en te laten spelen.

Na afloop was iedereen het er over eens dat het zeer geslaagd was.

Terug naar de accommodatie, eten en ……..een dropping. Dit was niet gepland maar viel wel in de smaak. De MA1 was redelijk snel terug. De MB1 had zich onderweg, na wat onenigheid over de te volgen route, in 2 groepen gesplitst. De 1e groep kwam gelijktijdig aan met de MA1 terwijl de 2e groep de “lange” weg had gekozen en er 1 uur langer over deed. Leo is ze tegemoet gelopen en had onderweg contact met Marco die deze groep begeleidde. En uiteraard had Leo, toen ze elkaar tot op 10 meter genaderd waren, zich even achter een boom verstopt . Marco vroeg aan de groep wat er in het weiland stond en op dat moment loopt de groep langs de bewuste boom. Een “wat zoeken jullie hier” deed de hele groep verstijven van de schrik.

Terug in de accommodatie stond de chips en de drankjes al klaar. Lekker spelletjes spelen, en de eerder op de dag gemaakte foto’s bekijken op de laptop. Toen   kwam er ook nog een supertwister te voorschijn waar velen zich erg mee vermaakt hebben. Om klokslag 24.00 uur werd de 18e verjaardag van Emma gevierd en een kleine twee uurtjes later lag iedereen plat.

Donderdag 22 oktober
Opstaan, eten, opruimen en taart eten vanweg de verjaardag van Emma. Om 11.30 uur werden de busjes gestart voor de terugreis naar Katwijk. Om 13.30 kwamen we daar aan en werd afscheid van elkaar genomen.

We kunnen terugkijken op een geslaagd trainingskamp waarin we veel en lekker gewerkt en ook ontspannen hebben. 

Foto’s van dit trainingskamp zijn terug te vinden op http://www.quickboysma1.shorturl.com

Geef een antwoord