Verslag wedstrijden Landenteams d.d. 24-10-09

Wat een takke weer! De hele ochtend regen of motregen. Maar daar worden onze toppers niet koud of warm van. Maar wel nat! Lees verder voor meer detail.
7 tegen 7 competitie
Deze natte dag begon met de wedstrijd Denemarken – Ierland. De Denen met verdedigers Marc van Duijn, Jeroen Zwaan en Twan Mol boden de Ieren flinke tegenstand. De Deense keeper Timo van der Spek kon lang de nul houden. Aan de Ierse kant waren het Robin van der Plas, Sander van Duijn, Owen Klinkenberg en Julian Messemaker die het de Denen moeilijk maakte om tot goed voetbal te komen. Maar Denemarken heeft spits Bart Kuijt. Hij scoorde toch 3 keer. Ook Jarno van Duijvenvoorde scoorde. Voor Ierland scoorde “good old” Geert van der Bent en Tim Wolthaus. Eindstand 4-2.

Daarna de onverschrokken Engelsen zonder Arres van Egmond maar met keeper Jaco van der Plas en de noeste verdedigers Gijs Sieval, Jayson de Mooij. Zij namen het op tegen de rillerige Spanjaarden zonder Collin Schaap (elleboog gebroken) en Coos Messemaker maar met keeper Luke de Gier en verdediger Thijs Plug. De Engelsen wonnen door goals van Jesse Jonker (4x), Niels de Haas (2x) en Stijn van Duijvenvoorde (1x) met 7-3 omdat voor Spanje gescoord werd door Lars van der Plas, Peter van der Plas en Coen Peeman.

Als laatste de titanenstrijd tussen België en Portugal. De Belgen zonder Max Dijksterhuis en Jelle van der Boon maar met keeper Rian de Keijzer en verdedigers Jesse van Beelen en Virgil Plezier moesten het onderspit delven tegen de Portugezen. Daar was afwezig Ali Al Abou maar prima aanwezig op doel Luuk van Kruistum samen met de verdedigers Daniel Shaawi, Jack van der Bent en Samuel Yirgu. Voor Portugal scoorde Jouke Vlieland 5 keer en Diederick van Duijn 1 keer. Daniël van der Plas (2x) en Robin Ouwehand scoorde voor België. Eindstand 6-3 voor Portugal.

Portugal staat nu stijf bovenaan. Ierland en België kunnen de Portugezen nog inhalen, maar het gat is erg groot namelijk 6 respectievelijk 7 punten.

4 tegen 4 competitie
Finland, zonder de op vakantie zijnde Corjan Kulk maar met de tweeling Floor en Luuk van de Meij nam het op tegen Frankrijk. Dat team was compleet met Niels ouwehand en Pieter Hoek als noeste werkers. De Finnen scoorde 3 keer. Rick Berkheij (2x) en Joost van der Oever. De Fransen scoorde 7 keer. Willem Hoek (4x), Bas de Vink (2x) en Jaylen Hoogkamer.

Koploper Wales zonder Corné van Duijvenvoorde maar met linkspoot Luuk van Duijvenbode had een moeilijke confrontatie met Italië die speelde zonder de zieke Marc Molenaar maar met Thijs de Niet, Bas Kuijt en Thijmen van Leeuwen. Wales was echter toch te sterk omdat zij doelpuntenmakers Stijn van Duijn (2x), Isabelle Hoekstra (1x) en Jelle de Vries (1x) hebben, terwijl alleen Kees Zwanenburg 2 keer het net kon vinden voor Italië.

Oostenrijk zonder Alfonso Salido, maar met Levi van Tricht, Mees van Tol en Bart Godwaldt knokte voor wat ze waard waren tegen het Griekenland zonder de zieke Dyami Koolen en de afwezige Timo Remmelzwaal. Knokkend, omdat de Grieken naast de eigen spelers Sander Dijkdrent, Robin Maat en Daniël Ouwehand versterkt waren met Jelle de Vries en Kees Zwanenburg. Kees scoorde als gast speler 2x voor de Grieken, terwijl alleen Tim van Duijvenvoorde scoorde voor Oostenrijk.

Blijven over Zweden en Nederland. De Nederlandse equipe met Wesley van Dijk, Sem Zuijderduijn en Jeroen van der Plas in de gelederen deed het echt niet slecht tegen de nummer 2 van de ranglijst. De goals gescoord door Marc van der Niet (2x) en Ard-jan van Duijvenbode waren niet voldoende om Zweden bang te maken. Zweden zonder Jaco Dijkhuizen maar met Rian Meijvogel scoorde er weer lustig op los met een totaal van 12 goals gescoord door Martijn de Lange (3x), Marijn van der Plas (4x) en Kai Oudshoorn (5x).

Wales, Zweden, Italië en Oostenrijk gaan in de kampioenscomp. spelen (aanvang 11:45 uur ).
Finland, Frankrijk, Griekenland en Nederland spelen de verliezers ronde (aanvang 11:00 uur ).

Zie in de bijlage de uitslagen, standen, topscorerslijsten en het resterende wedstrijdprogramma.

Geef een antwoord