Trainingskamp Tenerife (dag 5 en 6)

Quick Boys wint de eerste (oefen)wedstrijd van 2014
Op dinsdag stond de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar op het programma voor Quick Boys. In het fraaie stadion in Playa de las Americas was het plaatselijke C.D. Marino de tegenstander van de blauwwitten. De formatie van trainer Ted Verdonkschot won met 2-1 en begon 2014 derhalve met een overwinning.

Na het ontbijt stond allereerst een training op het programma. Terwijl het nieuws over de contractverlenging van Jaap van Duijn (zie HIER) wereldkundig werd, werkte de spelers een anderhalf durende oefensessie af. ‘s Middags kreeg de selectie vrijaf om zich in alle rust voor te bereiden op het duel in Estadio Antonio Domínguez Alfonso.

C.D. Marino staat op de vierde plaats in Tercera Division en die competitie is qua niveau te vergelijken met een hoofdklasser in Nederland. De technische staf van Quick Boys stelde Patrick de Groot, Maarten Woudenberg, Bart Freke, Mike Brantjes, Mike Derlagen, Derek van der Plas, Harry Zwarthoed, Milan Hoek, Tommy Bekooij, Joost Kuhlmann en Jaap van Duijn op. De beginfase was voor de thuisploeg en keeper De Groot moest daarom ook een aantal keer in actie komen. Maar ook de blauwwitten waren gevaarlijk in de persoon van Bekooij. Ook Zwarthoed was van dichtbij bijna doeltreffend. Na een kwart wedstrijd opende Van Duijn alsnog de score na een fraaie aanval over meerdere schijven: 0-1. Dat maakte Woudenberg niet meer mee: de aanvoerder werd uit voorzorg na hamstringklachten naar de kant gehaald. Na ruim een half uur spelen moest uitblinker De Groot alsnog capituleren en kwam de thuisploeg langszij: 1-1.

Na de doelwisseling maakte Jeroen Ketting zijn entree binnen de lijnen. De aanwezige toeschouwers hoefde niet lang op een treffer van de spits te wachten, want vijf minuten na de doelwisseling was Ketting al trefzeker: 1-2. Gedurende de tweede helft, die qua niveau en tempo een stuk minder aantrekkelijk was dan de eerste vijfenveertig minuten, voerde Verdonkschot de nodige wissels door. Niettemin wist Quick Boys de voorsprong over de streep te trekken en daarmee de eerste overwinning van 2014 veilig te stellen.

Woensdag stond in het teken van een door Jasper Ketting in samenspel met de rechtvaardige scheidsrechters Pascal van der Plas, Kevin Sip en Maarten Woudenberg georganiseerde beachvoetvolleytoernooi. Op het strand van Los Cristianos streden zeven teams om de spreekwoordelijke eer. Ook Technisch Manager Brian Mussche liet zien het kunstje nog niet verleerd te zijn. Zijn team strandde uiteindelijk in de kruisfinales. De finale bestond uit het team van Mike Derlagen, Jaap van Duijn en Stefan van der Plas en de formatie van Jeroen Ketting, Joost Kuhlmann en Derek van der Plas. Uiteindelijk trokken de routeniers met 15-18 aan het kortste eind. ‘s Avonds na het diner kregen de spelers vrijaf en kregen zij het nieuws dat elftalbegeleider Kees van Dijk uit het ziekenhuis werd ontslagen, nadat hij afgelopen maandag ter observatie werd opgenomen. Gelukkig waren de uitslagen van de noodzakelijke onderzoeken goed en mocht hij vandaag het hospitaal weer verlaten. Morgenochtend staat een (strand)wandeling op het programma.