Twintig minuten voetbal levert Quick Boys drie punten op

Zelden zal de trouwe Quick Boys-supporter het hebben meegemaakt. Vijf kwartier lang toekijken terwijl hun favoriete team vrijwel niks laat zien. Het gebeurde, uit bij De Treffers. Een avondwedstrijd, in het weekend dat de zomertijd ingaat. Misschien vormde het de ultieme inspiratie voor dit zomeravondvoetbal. De sproeiers in de rust zorgden nog voor de meeste opwinding in het veld. Vooral toen blijkbaar niemand bij aanvang van de tweede helft de uitknop wist te vinden.

Want het moet gezegd: de opponent bakte er voetballend ook niet veel van. Het verschil was wel dat er in de ploeg uit Groesbeek meer drive zat. Ze waren iets feller en wonnen de meeste duels.

De gasten stonden erbij en keken ernaar. Ze riepen zo het onheil over zich af en dat kwam dan ook, onvermijdelijk. De 1-0 voorsprong van de thuisploeg na een klein uur was dus niet eens onverdiend. En het leek nog steeds niet waarschijnlijk dat de blauw-witten hier verandering in zouden brengen.

Trainer Grünholz zal daarom het idee hebben gehad dat hij iets moest forceren. In ieder geval sloeg hij aan het wisselen. Het eerste echte wapenfeit van Quick Boys kwam ook van een invaller. Mike van den Ban poeierde van afstand op de lat. Achteraf was het de start van een fase waarin de Katwijkers eindelijk gingen stormen richting het vijandelijke doel.

Twee andere invallers hadden daar een belangrijk aandeel in. Aan de linkerkant kreeg Bekooij het ouderwets op z’n heupen. En met Van Kippersluis kwam er meer duelkracht binnen de lijnen. Hij nam bovendien een aantal hele scherpe corners. Een daarvan leidde in de 78e minuut tot de fraaie gelijkmaker van El Kachati.

De thuisploeg zat er op dat moment aardig doorheen en het waren de gasten die op jacht gingen naar meer. Een paar minuten na de 1-1 wervelde Bekooij weer eens richting het doel en werd onreglementair afgestopt. Vervolgens schoot hij zelf de toegekende strafschop onberispelijk in: 1-2.

De Treffers had nu geen keuze meer. Ze moesten hun laatste krachten aanspreken. Elke bal werd naar voren geknald en dat leverde nog best wat gevaar op. Een minuut voor het eind van de officiële speeltijd ging de bal ineens aan de andere kant op de stip. Het bleek een mooie gelegenheid voor Van der Helm om zich te onderscheiden. Hij dook naar de goede hoek en voorkwam zo de 2-2.

Quick Boys overleefde daarna de vijf minuten blessuretijd. Zo kon de winst worden gevierd met de opnieuw talrijke meegereisde supporters. Die verdienden dat, want zij waren wél anderhalf uur lang bij de les geweest.

Foto’s: Pro Shots

Opstelling en wissels Quick Boys: Paul van der Helm (k) ©, Jan-Willem Kamp (73. Ricky van Haaren), Mohamad Mahmoed (73. Kevin van Kippersluis), Darren Maatsen, Jeffrey Ket, Lorenzo van Kleef, Sem van Duijn (60. Tommy Bekooij), Youssef El Kachati, Chima Bosman, Borg Knijnenburg (54. Mike van den Ban), Nick Runderkamp (60. Levi van Duijn)

Opstelling De Treffers: Kornelis, Wouters, Sirvania, Van den Berg, R. Janssen, Campman, Van Hees, Thomassen, George, Ten Den, Vlijte