De wedstrijd tegen de Treffers kende natuurlijk een ongelofelijke slotfase. In een moeizame wedstrijd kwam Quick Boys ook nog eens op een 1-0 achterstand. De gelijkmaker valt dan gelukkig en een puntendeling is dan wellicht een goede afspiegeling van de wedstrijd, maar in de laatste minuten gebeurt er dan van alles. Met nog vijf minuten speeltijd schiet Bekooij een terechte penalty binnen en in de allerlaatste minuut van de wedstrijd groeit Paul van der Helm uit tot de held van de avond door een penalty van De Treffers te stoppen.

Als we Edwin Grünholz spreken is hij nog aan het nagenieten van een geweldige avond. “De wedstrijd was dan wel niet best, maar uiteindelijk gaat het erom wie na het laatste fluitsignaal de meeste goals heeft gescoord. En dat waren wij, dat voelt natuurlijk geweldig. Zeker als je naar het verloop van de wedstrijd kijkt, kwam er een hoop los bij ons op de bank”, aldus Grünholz. Desgevraagd erkent de Quick Boys coach dat zeker de eerste helft matig was. Niet alleen voor Quick Boys zelf, maar ook de Treffers, die met name in de thuiswedstrijd op Nieuw Zuid wel sterk voor de dag kwamen. “In de tweede helft herpakten we onszelf wel. We probeerden met meer druk te spelen en dat leidde ook tot meer overwicht van onze kant. Jammer genoeg leidde het niet tot echte goede kansen”, blikt Grünholz terug.

Toch is het vervolgens De Treffers dat aan de leiding komt, waarbij het doelpunt bijna uit het niets valt. Een fout aan de rand van de 16-meter wordt genadeloos afgestraft. “Dat was natuurlijk balen en dan weet je dat het lastig gaat worden tegen een ploeg als de Treffers. Het is dan toch die jeugdigheid in het team die ons dan parten speelt. Wel merkte ik dat de jongens ervoor bleven gaan. Ook door de steun van de meegereisde supporters natuurlijk”. Ook voor deze wedstrijd werd Quick Boys gesteund door een grote groep Quick Boys-supporters. Evenals bij de eerdere ontmoeting uit bij de Treffers (3-1 winst voor Quick Boys) maakte de meegereisde supporters er een groot feest van. “Als je dan ziet hoe die gasten zich de hele wedstrijd laten horen, dat is echt geweldig”, aldus Grünholz. “Daar kan ik nou echt van genieten en dat vinden die spelers natuurlijk ook mooi. Stel je maar voor, je reist meer dan twee uur naar de andere kant van het land en daar zie je weer een paar honderd van de gasten die er een gekkenhuis van maken, mooi man”.

Na een bizar slot van de wedstrijd, trekken de blauwwitten dan toch aan het langste eind en nemen na doelpunten van El Kachati en Bekooij. Edwin Grünholz over de wissels: “Ik vond dat de jongens die invielen het team net even meer power gaven en dat was nodig. Wat dat betreft is deze winst ook echt van de hele groep”

Met deze drie punten (en in totaal acht uit de laatste vier wedstrijden) doet Quick Boys goede zaken. Toch blijft het een rare competitie, want alle ploegen in de middenmoot – voor zover ja daarover kunt spreken – blijven punten halen, terwijl de ploegen bovenin juist punten verliezen. “Wat dat betreft zijn we er ook nog niet. Je ziet de ploegen steeds dichter bij elkaar komen. Een goede reeks heeft nauwelijks effect op de ranglijst, terwijl een slechte reeks je direct een paar plekken kost”.

Op naar ASWH, maar zonder Grünholz

Aanstaande dinsdag is de inhaalwedstrijd tegen ASWH en dat is gelijk een belangrijke. De ploeg uit Hendrik Ido Ambacht bivakkeert in de onderste regionen en presteert wisselvallig. Goede resultaten tegen de hoog geklasseerde tegenstander worden afgewisseld met matige resultaten tegen de concurrentie. Maar de ploeg blijft toch een lastig te bespelen ploeg voor Quick Boys. Zo werd het in de uitwedstrijd dit seizoen nog 1-1. “Het is natuurlijk een belangrijke wedstrijd, maar dat zijn die wedstrijden daarna ook. Het is natuurlijk wel zo dat je bij winst echt een mooie reeks neerzet”. 

Edwin Grünholz zelf zal de wedstrijd tegen ASWH aan zich voorbij moeten laten gaan. In het kader van de cursus Coach Betaald Voetbal is hij van 27 tot 30 maart op buitenlandse stage bij Club Brugge. Samen met mede cursisten Robert Franssen, Ivar van Dinteren, Remko Bicentini en Kenneth Goudmijn deze dagen aansluiten bij de staf van Club Brugge, onder leiding van de Nederlandse trainer Alfred Schreuder. Zoals bekend volgt de Quick Boys trainer de UEFA Pro opleiding, de hoogste trainersopleiding van Nederland.

Op de vraag hoe hij ernaar kijkt dat hij die wedstrijd aan zich voorbij moet laten gaan, reageert Grünholz: “Ja, dat is natuurlijk mooi balen, dat snapt iedereen. Die wedstrijd stond vorige week op het programma, maar toen moest deze afgezegd worden door Corona besmettingen binnen de selectie. En dan stelt de bond die wedstrijd gelijk weer vast en dan hebben ze er echt geen boodschap aan dat de trip naar België al maanden gepland staat”. De honneurs worden aanstaande dinsdag waargenomen door assistent-trainers Mourad Mghizrat en Martijn de Zwart. “Weet je, je werkt een heel seizoen met elkaar en natuurlijk nemen zij dat goed over, maar liever was ik erbij.  Trouwens de wedstrijden tegen IJsselmeervogels en TEC daarna zijn net zo belangrijk en eigenlijk iedere wedstrijd. Dus het moment is altijd slecht”.