Uit de oude doos: Deltasport – Quick Boys (1-5)

Voor de laatste keer in deze voetballoze periode duiken we terug in het verleden. Huisfotograaf Hans van Duijn volgt het eerste elftal al twintig jaar op de voet en zag in die tijd bijzondere wedstrijden voorbij komen. We sluiten de serie ‘Uit de oude doos’ af met het kampioenschap van 2016!

Deltasport – Quick Boys (1-5)
Zaterdag 14 mei 2016
Aantal toeschouwers: 2.800

Opstelling Quick Boys: De Zwart, Opoku (’77 J. van der Plas), Bentem, D. van der Plas, Ravensbergen, A Cohen, Hoek, Sahadewsing (’77 Driebergen), El Osrouti, Teijsse, Steemers (’72 Den Hartog)

“De titel van de eenheid”
“Rust leidt tot langverwachte wederopstanding Quick Boys”
“Het lange wachten is eindelijk voorbij”
“5-1 overwinning zorgt voor langverwacht kampioenschap”
“Titel en balkon voor Quick Boys”

Wedstrijdverslag

Direct na de start van de wedstrijd was Quick Boys de bovenliggende partij. Halverwege de eerste helft zette Dennis van der Plas de blauwwitten op voorsprong. Die voorsprong werd tot de rust verder uitgebouwd naar 0 – 3. In de tweede helft scoorde Quick Boys nog twee keer, in de slotminuten bepaalde Deltasport via een strafschop de uitslag op 1 – 5. Eindelijk mocht Quick Boys de kampioensvlag hijsen.
Eindelijk wat het zover, de wedstrijddag waarop de prijzen zouden worden verdeeld was aangebroken. Velen zouden naar Vlaardingen reizen om er getuige van te kunnen zijn hoe Quick Boys na lange tijd eindelijk weer eens kampioen zou worden. Vanaf sportpark Nieuw Zuid vertrok een lange colonne bussen naar Vlaardingen, anderen reisden via eigen vervoer naar sportpark De Broekpolder. Daar zou met het behalen van het kampioenschap eindelijk na vele jaren afscheid genomen moeten worden van de Hoofdklasse. Vanzelfsprekend onder de voorwaarde dat, ervan uitgaande dat naaste concurrent vv Noordwijk zijn wedstrijd zou winnen, Quick Boys de wedstrijd tegen Deltasport winnend zou afsluiten.
Met de harde wind in de rug gaf Quick Boys meteen zijn visitekaartje af en zette Deltasport direct onder druk. Al in de tweede minuut leek Robert Steemers kansrijk te worden op aangeven van Mohamed el Osrouti. Steemers zag zijn doelpoging stranden. Quick Boys zette aan tegen Deltasport dat zich moest concentreren op de verdediging om al niet vroeg in de wedstrijd te worden overlopen. Na ruim tien minuten te hebben gespeeld plaatste Delano a Cohen een vrije schop net over het doel. In deze fase van de wedstrijd wist Quick Boys meerde vrije schoppen af te dwingen die nog niet tot het gewenste resultaat leidden. Halverwege de eerste helft leidde de dadendrang eindelijk tot resultaat toen Delano a Cohen uit een vrije schop Dennis van der Plas bereikte die koppend de doelman van Deltasport kansloos liet. Nu was het zaak om de voorsprong verder uit te breiden tegen Deltasport dat zich tot dusverre maar spaarzaam op de speelhelft had laten zien en aanvallend mede door slim toepassen van de buitenspelval door de verdediging van Quick Boys geen potten kon breken.
Quick Boys heerste in de wedstrijd en bleef zoeken naar een vergroting van de voorsprong, Tien minuten na het eerste doelpunt werd de 0 – 2 gescoord door Yordi Teijsse. Deze rondde een door Robert Steemers opgezette aanval af. Een paar minuten werd de tussenstand uit een vrije schop via een speler van Deltasport verhoogd naar 0 – 3 Tot de rust zou Quick Boys nog twee keer gevaarlijk worden. Eerst leek Mohamed el Osrouti kansrijk te worden, zijn doelpoging werd tot hoekschop verwerkt. Daarna zag Jerghinio Sahadewsing een vrije schop langs het doel van doelman Cheuk-A-Lam verdwijnen.
Niets leek een feest voor Quick Boys nog in de weg te staan totdat na rust een aantal Rotterdamse onruststokers meenden zich met de gang van zaken te bemoeien door een aantal meegekomen supporters te bekogelen. Scheidsrechter Cantineau staakte direct de wedstrijd. De aanwezige politie die bekend was met het bezoek van de raddraaiers trad adequaat op en verwijderde hen. Na verloop van tijd was de rust weer hersteld en kon de wedstrijd worden hervat.
Dat Quick Boys de wedstrijd zou winnen stond vast, maar hoe hoog zou de score oplopen? Topscoorders Teijsse verhoogde op aangeven van Mohamed el Osrouti de voorsprong naar 0 – 4. Daarna liet Deltasport zich wat vaker zien op de speelhelft van Quick Boys, nog steeds kon de thuisploeg niet gevaarlijk worden. Uit een vrije schop van Edinho Pattinama kreeg Deltasport nog de beste kans, Pattinama plaatste de bal naast het doel. Ook Quick Boys kreeg nog een kans de voorsprong te vergroten bij een actie van Yordi Teijsse en Robert Steemers, resultaat bleef nu uit. Ook Deltasport leek nog kansrijk te worden uit een hoekschop, de doelpoging die hieruit volgde was een prooi voor Martijn de Zwart.
Vlak voordat hij naar de kant gehaald werd liet rechtsback Henry Opoku van zich spreken door vanaf de rechterflank een actie op te zetten om vervolgens de bal in de uiterste hoek te plaatsen waarmee hij de voorsprong verhoogde naar 0 – 5. In de slotminuten kreeg Quick Boys wegens een handsbal een strafschop tegen. Edinho Pattinama liet Martijn de Zwart kansloos, kort daarna beëindigde arbiter Cantineau de wedstrijd. Door het resultaat in de wedstrijd mocht Quick Boys zich officieel kampioen van de Hoofdklasse B noemen van het seizoen 2015-2016, aanvoerder Delano a Cohen kreeg de kampioensschaal uit de handen van Dirk Kuyt. Na lange tijd nemen de blauwwitten afscheid van de Hoofdklasse om vanaf het komende seizoen actief te worden in de Derde Divisie.