Verdediger Tyrone Owusu eerste zomeraanwinst van K.v.v. Quick Boys

De blauw-witten hebben zich voor het seizoen 2022-2023 verzekerd van de diensten van Tyrone Owusu. De verdediger, die overkomt van competitiegenoot Scheveningen en daarmee het pad volgt van Nigel Ogidi Nwankwo, tekent op Nieuw Zuid een contract voor één jaar met een optie voor nog een seizoen. Owusu is de eerste zomeraanwinst van K.v.v. Quick Boys.

De 22-jarige Owusu, bezig aan zijn tweede seizoen op sportpark Houtrust, is een vaste kracht (elf wedstrijden, twee doelpunten) in het elftal van trainer John Blok. Daarvoor was de vleugelverdediger actief voor zondagderdedivisionist Westlandia uit Naaldwijk. Het overgrote deel van zijn voetballoopbaan bracht Owusu door in de jeugdopleiding van ADO Den Haag.

Namens de Technische Commissie licht Gert Pluimgraaff het vastleggen van de nieuwste aanwinst toe: ,,Met Tyrone halen we een jonge, talentvolle speler in huis die een goede voetbalopleiding genoten heeft. Deze jongen barst van de ambities en wil bij Quick Boys de volgende stap in zijn ontwikkeling zetten. Hij beschikt over een uitstekende basistechniek, is verdedigend sterk, behoorlijk snel en draagt ook aanvallend zijn steentje bij. Een mooie bijkomstigheid is dat Tyrone op meerdere posities inzetbaar is.”

,,In het verleden heb ik eerder met Edwin Grünholz samengewerkt in de jeugd van ADO Den Haag,” vertelt Owusu tijdens zijn presentatie. “De scouts van Quick Boys hebben mij regelmatig in actie gezien in de afgelopen periode en zijn positief over mij. En Gert Pluimgraaff heeft aangegeven mij graag voor volgend seizoen erbij te willen hebben. Het is wel een moeilijke beslissing geweest, want ik voel mij bij Scheveningen ook erg goed momenteel. Maar het is op termijn mijn doel om uiteindelijk het betaalde voetbal te halen. Ik ben van mening dat ik mijn kansen vergroot door nu de overstap naar Quick Boys te maken.”

Bij Quick Boys komt de ambitieuze Owusu enkele bekenden tegen en weet wat hij kan verwachten. ,,Met Nigel (Ogidi Nwankwo, red.) heb ik vroeger samengespeeld bij ADO Den Haag en ook Ivailo Staal ken ik goed. Verder is Quick Boys natuurlijk een heel grote club. Toen ik met Scheveningen op Nieuw Zuid speelde een paar weken geleden was ik ook echt onder de indruk van de fans. Niet iedere club heeft zo’n grote aanhang. Voor komend seizoen hoop ik zoveel mogelijk wedstrijden te kunnen spelen, constant te presteren en daarmee het team te helpen om zoveel mogelijk punten te halen. Uiteindelijk ben ik ervan overtuigd dat ik op die manier mijn persoonlijke doelen kan bereiken,” besluit de inwoner van Den Haag.

Langs deze weg wordt Tyrone Owusu alvast van harte welkom geheten bij de blauw-witten en wenst de Technische Commissie hem veel plezier en succes toe op sportpark Nieuw Zuid.