Verslag Evaluatiebijeenkomst seizoen 2008-2009

Supporters, spelersgroep, technische staf en technische commissie nader tot elkaar na een constructieve bijeenkomst in Supportershome
Leden van de technische staf, technische commissie, de spelersgroep én de supporters hebben dinsdag 19 mei samen teruggeblikt op het afgelopen seizoen. Namens de technische staf waren trainer Jasper de Muijnck, assistent-trainer Leen van der Plas en keeperstrainer Tom van der Niet aanwezig. Namens de technische commissie waren Hans van der Plas en Dirk van Duijn present. De spelersgroep werd door Robert Jan Ravensbergen, Derek van der Plas en Jaap van der Plas vertegenwoordigd. Daarnaast gaven ook enkele bestuursleden acte de présence.
Marcel Arkesteijn was bereid gevonden de avond te leiden. Nadat Marcel alle aanwezigen had verwelkomd – naast de genodigden waren ruim dertig supporters naar deze avond gekomen – verzocht Marcel de drie aanwezige eerste elftalspelers, Jasper, Hans en Martin Haasnoot (bestuurslid voetbalzaken) naar voren te komen en op de krukken plaats te nemen.

Vervolgens werd een aantal stellingen benoemd waarop de hoofdrolspelers van deze avond, zijnde de zes op de krukken, én de supporters konden reageren. Een aantal behandelde stellingen:

  • Quick Boys heeft het vertrek van Michael Ros en Niels van Duijn onderschat.
  • De belastingperikelen hebben invloed gehad op de resultaten van het eerste elftal.
  • De spelersgroep beschikte weliswaar over voldoende kwaliteiten, maar had problemen met de motivatie.
  • Eerst moet het eerste elftal het laten zien binnen de lijnen vóórdat de supporters achter de club gaan staan.
  • Het bestuur heeft er verstandig aan gedaan om het contract van Jasper de Muijnck te verlengen.
  • Het is een goede zaak dat vanaf nu de technische commissie verantwoording moet afleggen aan een speciaal daarvoor aangesteld bestuurslid.
  • De basiself dient voor minimaal tweederde uit eigen jeugdspelers te bestaan.
  • De lat voor volgend seizoen moet niet te hoog gelegd worden.

Er ontstond een boeiende en respectvolle discussie waarin iedereen op een nette wijze zijn woordje kon doen. De uitkomst was zeer bevredigend te noemen; er was wederzijds begrip en de algemene indruk na afloop was dat er door de partijen weer samen en constructief vooruit zouden kunnen kijken naar het belangrijke seizoen 2009-2010. 

Uiteraard werd er veel gesproken over de motivatie binnen de spelersgroep, de samenstelling van de huidige en toekomstige selectie, doorstroming van de jeugd, de benadering van het spel en elftal door Jasper de Muijnck en in het bijzonder de teleurstellende prestaties voornamelijk bij de thuiswedstrijden en mogelijke oorzaken daarvan. Een van de belangrijkste conclusies was dat spelers en publiek niet zonder elkaar kunnen en gevraagd werd naar de onvoorwaardelijke en o zo belangrijke steun waarmee het Quick Boys publiek als twaalfde man een zeer belangrijke rol kan spelen. Al met al werd deze bijeenkomst als zeer constructief ervaren en lijkt het voor herhaling vatbaar.

Geef een antwoord