Verslag Landenteams zaterdag 18 april

De competitie is klaar. De kampioenen zijn bekend. Het zijn België en Finland. Lees verder…
7 x 7 Competitie
Engeland maakte optimaal gebruik van de haperende scoringsmachine van Portugal. Daar was het alleen Amerik Houwaart die het vizier op scherp had. Voor Engeland scoorde Wilson van Duijn (2x) en Joey Rotmensen. Eindstand 3-1, en dus de tweede overwinning voor de Engelsen.
Denemarken moest het opnemen tegen België, dat natuurlijk wilde winnen. Nog een keer de titel weggeven was niet aan de orde. België was gretig, gaf Denemarken geen moment het gevoel dat er een stunt in zat. België was te sterk en won uiteindelijk de kampioenswedstrijd met 6-1. Rijk Dijkhuizen was de Man of the Match en scoorde 4x. Daniël Verdoes en Itse den Hollander maakte het halve dozijn compleet. Natuurlijk scoorde Gert van Duijn de ere treffer voor de Denen.
België, van harte gefeliciteerd.
Door dit resultaat was de wedstrijd tussen Ierland en Spanje niet meer van belang. De ploegen konden vrijuit spelen en maakten er een leuke wedstrijd van. Rik Dijkhuizen mocht nog een extra wedstrijdje voetballen. Hij scoorde 2x voor Ierland. Spanje had alleen in Sem Molenaar een doelpuntenmaker. Het werd 3-1 voor Ierland omdat Dennis Cok ook zijn goaltje weer scoorde.
De Belgische driekleur hangt hoog in de top. Gert van Duijn(27 goals) is topscorer geworden.

4 x 4 Competitie
Bij Italië was Peter van der Plas weer van de partij. Helaas kon Daniël van der Plas nog niet meedoen. Wales was compleet en had er zin an. De hele ploeg was gretig en daar konden de Italianen te weinig tegenover zetten. Lars van der Plas scoorde voor Italië en er was een eigendoelpunt. Voor Wales scoorde Stijn van Duijvenvoorde(2x), Jesse van Beelen en Koen Peeman. De vijfde goal was een eigen doelpunt veroorzaakt door goed werk van Tim Wolthaus.
Oostenrijk en Zweden gingen echt gelijk op. Alleen scoorde Oostenrijk 3x en Zweden slechts 1x. Hier was het Jarno van Duijvenvoorde. Voor de Oostenrijkers waren het Luuk van Kruistum(2x) en Collin Schaap.
Nederland ging ten onder tegen Griekenland. Jesse Jonker(3x) en Sander van Duijn(4x) deden van zich spreken door flink te scoren. Rian Keijzer scoorde het achtste doelpunt. Voor Nederland was het de hard werkende Jaco van der Plas die het wel probeerde maar niet verder kwam dan 2 goals. Diederick van Duijn scoorde het derde doelpunt voor Nederland en dus werd het 8-3 voor Griekenland.
En dan de enige echte finale van de dag. Koploper Frankrijk tegen de nummer 2 op de lijst Finland. Daar moest je bij zijn. Er was zelfs een opa die zijn vakantie met een uur had uitgesteld. Frankrijk had voldoende aan een gelijkspel om kampioen te worden. Maar de afgelopen was al gebleken dat Finland erg op dreef is. Zo ook nu. Jouke Vlieland en Robin Ouwehand zijn erg naar elkaar toegegroeid en scoren volop. Als die mannen er beide 5 inschieten is dat niet meer recht te trekken. Zelfs niet door Bart Kuijt. Hij scoorde de eretreffer. Het werd 10-1.
Door deze winst is Finland de kampioen bij de 4×4. Grote klasse Finland. Jouke Vlieland(60 goals) is topscorer geworden.
 
Zie in de bijlage de uitslagen, eindstanden en topscorerslijsten

Zie hier de foto’s van Brenda Guyt!

Let op!!!
Woensdag 22 april nog de laatste training (toernooitje)

Woensdag 13 mei doen we de prijsuitreiking in de grote kantine, aanvang 17:00 uur. Iedere speler krijgt een prijs.
Verzoek aan de moeders: 13 mei de shirtjes (4×4) en tenue (7×7) inleveren.

Iedereen alvast een hele fijne meivakantie toegewenst!

Geef een antwoord