Verslag wedstrijden Landenteams d.d. 07-03-09

België (7×7) en Finland (4×4) blijven de koplopers na de 4e speelronde
Zaterdag waren veel teams niet compleet door de toch wel vele zieken. Bijna alle 7×7 teams moesten spelers lenen. Het werd een bonte zee van kleuren door alle verschillende shirts die op het veld liepen. Het spelniveau werd er helaas niet beter op. Toch werd er in tegenstelling tot vorige week goed gescoord. Bij de 4×4 was bij elke wedstrijd, de spanning om te snijden. Sensationeel scoreverloop in alle wedstrijden. Lees verder voor meer detail.

7 tegen 7 competitie
Portugal deed in de vroege morgen goede zaken door Engeland met 5-1 te verslaan. Dit met begeleider Gertjan van Klaveren die net terugkwam uit Nieuwegein na een nachtje “Youth for Christ”, maar nog steeds erg scherp was. De Portugezen hadden in Matthijs Heeringa (2x), Ferron Harteveld (2x) en Thijmen van Klaveren de doelpuntenmakers. Engeland onder begeleiding van Niek Guijt, die Gerard Barnhoorn verving, had in Wilson van Duijn de speler die met een mooi schot de ere treffer scoorde.
België met begeleider John Dijkhuizen, heeft met verve de koppositie verdedigd tegen de nummer 2 op de ranglijst Denemarken. België heeft in Rik Dijkhuizen niet alleen een harde werker maar ook een speler die kan scoren. Zijn twee goals hielden de ploegen in evenwicht. Begeleider Maarten van Driel had in zijn Deense spits Gert van Duijn een evenknie. Ook Gert scoorde twee keer. Beide teams konden tevreden zijn met de uitslag. De competitie is door deze uitslag nog steeds spannend.
Wellicht dat Spanje met de spreekwoordelijke eer vandoor gaat kijkend naar de ranglijst. De ploeg uit zonnige zuiden won met 3-1 van Ierland. Begeleider John van Duijn moest de Ierse opstelling volledig omgooien door afwezigheid van drie spelers. Dat had zo zijn weerslag op het presteren van de Ierse formatie. Ook nieuweling Ali Tabikh kon ook niet voorkomen dat Niels Pluimgraaff zijn vader en begeleider Gert Pluimgraaff twee keer kon laten juichen. Gert zijn armen gingen nog een keer omhoog nadat Paul van Duijn zijn harde werken zag beloond met een goal. De huurling bij Ierland, Rik Dijkhuizen zorgde ervoor dat de hatelijke nul van het scorebord verdween.
België staat nog steeds bovenaan nu gevolgd door Spanje dat 1 punt minder heeft.

4 tegen 4 competitie
Wales tegen Zweden was echt een partij waar het muntje naar links of naar rechts kon vallen. Na een 0-1 voorsprong voor Zweden en een 3-1 ruststand in het voordeel van Wales, kwam Zweden goed terug tot 3-2. Via 4-2, 4-3 en 4-4 werd het uiteindelijk een 5-4 overwinning voor Wales. De winnende goal werd gescoord door Stijn van Duijvenvoorde die zijn dagtotaal op 3 goals bracht. Koen Peeman en Dani Guijt scoorde ook hun wekelijks goal voor Wales. Voor Zweden waren Jarno van Duijvenvoorde (2x), Jochem Grimbergen en Arres van Egmond de doelpuntenmakers.
De sensatie bij Frankrijk tegen Griekenland zat hem niet zo zeer in het scoreverloop, maar in het feit dat niet Bart Kuijt (1x) maar Daniel Shaawi (2x) het meest scoorde voor de Franse ploeg. De Griekse ploeg werd daardoor verslagen met 3-1 omdat alleen Sander van Duijn het net wist te vinden.
Finland had zijn handen vol aan Italië. De Italianen bogen een 4-2 achterstand om tot een 6-4 voorsprong. Dit leek ook de eindstand te worden. Maar dit was Jouke Vlieland iets te gortig. Hij scoorde vlak voortijd nog twee keer, waardoor de 6-6 eindstand tot stand kwam. Jouke moest het dit keer alleen doen als het gaat om scoren. Hij trof dus 6 keer goal. Voor de Italianen scoorde Lars en Daniel van der Plas 3 keer.
Oostenrijk leek op weg naar zijn eerste overwinning in de voorjaarscompetitie. De Oostenrijkers moesten echter aan het kortste eind trekken na 1-0 en 3-1 te hebben voorgestaan. Doelpunten voor Oostenrijk werden gescoord door Luuk van Kruistum en Collin Schaap. Nederland won uiteindelijk door goals van Jaco van der Plas (2x), Diederick van Duijn en gastspeler Jesse Jonker(2x).
Finland is na het gelijkspel nog steeds koploper, Frankrijk volgt nu op 1 punt.

Een overzicht van de uitslagen, standen en topscorers vind je in de bijlage hieronder.

Foto’s bekijken? Klik hier .

Geef een antwoord