Vier leerzame oefenavonden met de Brandweer Katwijk afgerond

De veiligheidscommissie van Quick Boys heeft wederom praktijkervaring opgedaan
In de afgelopen vier weken is er door de veiligheidsorganisatie van onze vereniging geoefend met de Brandweer Katwijk.

Onlangs is op de website al een (eerste) verslag verschenen nadat een 2-tal oefenavonden waren gehouden. Woensdag 25 april is de laatste oefenavond gehouden. Bij deze grootschaliger opgezette avond zijn 20 veiligheidsvrijwilligers van Quick Boys en een 20-tal brandweerlieden betrokken. Hierbij wordt, vanwege een gesimuleerde brand in het noordelijke deel van het hoofdgebouw, het gebouw ontruimd en worden een flink aantal ‘slachtoffers’ opgevangen/begeleid door de stewards en BHV-ers en verzorgd door de EHBO-ers.

Ook nu wordt er na afloop van de oefening, zowel onderling als met de Brandweer Katwijk, constructief geëvalueerd. Complimenten voor de jeugdspelers die bij elke oefening aanwezig waren; zij hebben hun rol als ‘ontruimde toeschouwer’ en/of ‘slachtoffer’ steeds met verve gespeeld.

De veiligheidsorganisatie was ook blij met het feit dat tijdens de oefenavonden er volop activiteiten waren op het sportpark. Juist door de aanwezigheid, reacties en medewerking (en dat ging niet bij iedereen van harte) van de aanwezige bezoekers  werden de oefeningen nog meer een echte ‘praktijkcase’.

Op de bekende website ‘112 Bollenstreek’ zijn een verslag en een groot aantal foto’s geplaatst. (Klik op de link om deze te bekijken.)

Met dank aan iedereen die gedurende de avonden als enthousiast vrijwilliger betrokken was bij één- of meerdere oefenavonden. Dank is er ook voor de Brandweer Katwijk voor de leerzame wijze waarop deze oefenavonden hebben plaatsgevonden.

Geef een antwoord