Volle buit voor Quick Boys in Werkendam

Onder herfstachtige omstandigheden wist Quick Boys zich tegen Kozakken Boys te herpakken na de geflatteerde thuisnederlaag tegen Noordwijk. De blauw-witten hadden het grootste gedeelte van de wedstrijd de controle, maar toch bleef het tot het laatste fluitsignaal spannend in Werkendam. Een zeer sterke fase in de eerste helft legde de basis voor de uiteindelijke verdiende overwinning voor de formatie van trainer Thomas Duivenvoorden: 1-2.

Zonder de afwezige Bram Franken en met Tyrone Owusu en Ravelino Junte op de bank begonnen de blauw-witten met de wind in de rug op sportpark De Zwaaier. Quick Boys pakte het initiatief, was veelvuldig in balbezit maar had aanvankelijk moeite om een gaatje te vinden in de defensie van de Kozakken die sinds kort worden getraind door oude bekende Edwin Grünholz met zijn assistent Mourad Mghizrat. De openingstreffer van Danny van den Meiracker brak na bijna een half uur spelen de ban. Een vlot lopende aanval via de rechterkant van het veld werd door de spits, op aangegeven van Nick Broekhuizen, met het hoofd tot doelpunt gepromoveerd: 0-1.

Quick Boys ontbrandde en ging meteen op zoek naar meer. Het duurde dan ook niet lang voordat de score verdubbeld kon worden. Levi van Duijn, aangespeeld op de rand van het strafschopgebied, vond met een geplaatst schot het net en liet daarmee doelman Bryan Janssen voor de tweede keer kansloos: 0-2. Kozakken Boys leek in die fase rijp voor de spreekwoordelijke sloop. Quick Boys liet na om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen doordat Sem van Duijn en Levi van Duijn grote kansen onbenut lieten. De ruststand was dan ook een magere afspiegeling van de kansenverhouding in de eerste helft.

Na de doelwisseling was de harde wind en de striemende regen in het nadeel van Quick Boys. Toch leken de blauw-witten daar zeer lange tijd heel goed mee om te springen. Op een kopbal op de lat van Keukens namens de thuisploeg na hoefde de defensie van de bezoekers zich niet overmatig in te spannen om Kozakken Boys van zich af te houden. Dat veranderde toen invaller Lommers namens de thuisploeg wél het net wist te vinden met het hoofd en daarmee hoop terugbracht in de harten van de aanwezige Werkendammers. De gastheren leverden aanzienlijk meer energie en met de ingebrachte fysiek sterke spitsen vormde iedere lange bal richting het strafschopgebied telkens een dreigend moment op.

Maar Quick Boys hield stand en wist de voorsprong uiteindelijk over de streep te trekken. Na twee achtereenvolgende nederlagen konden de meegereisde fans, die zeer gastvrij waren onthaald op De Zwaaier, weer eens de overwinning vieren met de spelers en stafleden van de blauw-witten. Met een goed gevoel stapten zij weer de warme bussen in richting Katwijk en werd alvast vooruitgekeken naar de topper van volgende week op sportpark Nieuw Zuid: Quick Boys – Spakenburg.

Foto’s: Pro Shots

Scoreverloop:

29. 0-1 Danny van den Meiracker
34. 0-2 Levi van Duijn
80. 1-2 Johnny Lommers