Volle kracht vooruit!

Het laatste woord van Huug van Duijn
Weer maakten we met onze club een weekend vol uitersten mee. Vrijdagavond een schitterend en bruisend ‘cruise’-feest voor de honderden vrijwilligers die onze club rijk is, gevolgd door de deceptie van de nederlaag van Quick Boys 1.

Hoe graag had ik afscheid genomen met een dubbel feest dit weekend. Hoewel er nog een kans is op de nacompetitie, was de nederlaag tegen DOVO en het daardoor bijna zeker definitief uit zicht raken van de titel een grote domper.

Maar we gaan door. Net zoals in alle geledingen door wordt gewerkt. De competitie zit er voor de meeste teams bijna op. Er is door honderden plezier aan het voetbal beleefd, van jong tot oud. Nogmaals dank aan al die vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt. Het was een grote eer drie jaar jullie voorzitter te zijn.

Het waren overigens drie tropenjaren. Toen het bestuur aantrad was er sprake van een financieel zeer moeilijke situatie. Daarnaast troffen we een situatie waarin bestuurlijke coördinatie en een cultuur van verantwoording afleggen op zijn zachts gezegd geen hoge prioriteit had. Bij de totstandkoming van het beleidsplan ‘Eensgezind Vooruit’ bleek dat we ook een achterstand hadden ingelopen op het voetbaltechnische en commerciële vlak. We hebben daar met zijn allen hard aan getrokken en er zijn zeker inhaalslagen gemaakt. Dit ging zeker niet zonder slag of stoot. Enkele heilige huisjes en oude verworvenheden gaven vaak aanleiding tot weerstand. Daarbij kwam nog het feit dat niet alle veranderingen snel tot stand konden worden gebracht, omdat er altijd wel mensen waren die dreigden weg te lopen als het anders zou gaan. En dit is dan ook enkele keren gebeurd.

Dit alles kostte veel energie, maar de vereniging ligt op koers. We moeten nu op volle kracht vooruit. Op voetbalgebied (onze core-business!) is het technisch management hard bezig om de achterstand  in te lopen. Dat gaat niet binnen zes maanden, maar ik verzeker jullie: de Topklasse komt er aan. Ook op de andere gebieden is doorgaan met het ingezette beleid het motto. Dat vraagt een bestuur dat op de ingezette  lijn kan en wil doorgaan. Ik hoop dan ook dat het bestuur a.s. vrijdag wederom  van de leden dat vertrouwen krijgt.

Ik dank jullie voor drie jaren voorzitterschap van de mooiste voetbalclub van Nederland !

Huug van Duijn

Geef een antwoord