Voorbeschouwing FC Lisse – Quick Boys

Aanstaande zaterdag staat voor Quick Boys de voorlaatste Bollenstreekderby van het seizoen op het programma Op sportpark Ter Specke zijn de blauw-witten te gast bij FC Lisse. Het duel tussen de nummer 18 en nummer 3 van de Betnation Divisie staat onder leiding van scheidsrechter L. van Leeuwen. De inwoner van Santpoort-Noord fluit om 14:30 uur voor de aftrap en wordt geassisteerd door R. Westenberg en L.C. Wessels, terwijl F.E. ter Brake als vierde official fungeert. Reis mee naar Lisse en steun de blauw-witten op sportpark Ter Specke!Onderlinge resultaten
In het verleden stonden Quick Boys en FC Lisse liefst 45 keer eerder tegenover elkaar. De blauw-witten zegevierden twintigmaal, de geel-blauwen wonnen twaalf onderlinge wedstrijden. Dertien duels eindigden onbeslist. De laatste ontmoeting tussen beide teams op Ter Specke, op 11 maart 2023, eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.
In de heenwedstrijd van de huidige voetbaljaargang eindigde in een regelmatige zege op FC Lisse (3-0). Op sportpark Nieuw Zuid begonnen de blauw-witten voortvarend aan het duel door in het eerste half uur twee keer te scoren. Bram Franken opende de score op aangeven van Sem van Duijn en Nick Broekhuizen was het eindstation van een fraaie aanval over meerdere schijven. Na de doelwisseling besliste Broekhuizen met een rake kopbal het duel in het voordeel van de thuisploeg die nadien gas terugnam.

MutatiesGedurende de zomerstop versterkte FC Lisse zich met Rowdy van der Putten (Ter Leede), Darryl Bäly (OFC), Joost Meendering (ODIN’59), Tim Brinkman (GVVV), Dyllandro Panka (Quick Boys) en Nerivio Kasanwirjo (HBOK). Onlangs sloot ook Daan Klinkenberg na een reeks buitenlandse avonturen aan op sportpark Ter Specke.
Daartegenover stond het vertrek van Tom Noordhoff (Spakenburg), Mitchel Bormann (Stormvogels), Jeffrey Klijbroek (Egmondia), Jeffrey Pérez Stoof (gestopt), Erik Cummins (gestopt), David Verweij (gestopt) en Ludcinio Marengo (onbekend).Stand van zaken
Met 14 punten uit 26 duels is FC Lisse momenteel de rode lantaarndrager in de Betnation Divisie. De ploeg van trainer Sjaak Polak, sinds oktober van het vorige jaar actief op Ter Specke, won tot nu toe driemaal, speelden vijf wedstrijden gelijk en leden achttien nederlagen. De achterstand op Scheveningen, de bezetter van de veilige vijftiende plaats, bedraagt echter slechts zes punten. Afgelopen weekeinde verloren de geel-blauwen op bezoek bij koploper Spakenburg. Aan de blauwe zijde van de Westmaat zorgde Dyllandro Panka, vanaf volgend seizoen uitkomend voor het Zeeuwse Kloetinge, voor de eretreffer: 3-1.
Voor de tweede achtereenvolgende keer trof Quick Boys een tegenstander afkomstig van de andere kant van het land. Op Nieuw Zuid begonnen de blauw-witten zeer voortvarend tegen HHC Hardenburg. Bij rust leidde de equipe van trainer Thomas Duivenvoorden met 3-0 dankzij doelpunten van Koen Blommestijn (2) en Sem van Duijn. Ook in het eerste gedeelte na de pauze leek er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg. Quick Boys had de wedstrijd onder controle en leek het duel op professionele wijze te kunnen uitspelen. Twintig minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd scoorde Thijmen de Lange echter namens de bezoekers en enkele ogenblikken later was ook Kay Wissink trefzeker namens de oranjehemden. Het duel werd tijdelijk gestaakt vanwege een hevige hagelbui. In het restant van de wedstrijd moest Quick Boys zien te overleven. De blauw-witten slaagden daarin en boekten daarmee de tweede achtereenvolgende zege op HHC Hardenberg.

Rondje langs de velden
ACV – ADO’20
Excelsior Maassluis – De Treffers
Noordwijk – Kozakken Boys
HHC Hardenberg – GVVV
Katwijk – Scheveningen
AFC – Rijnsburgse Boys
Koninklijke HFC – Jong Sparta
Jong Almere City FC – SpakenburgBron: Pro Shots