Zakelijke winst Quick Boys bij FC Lisse

De nummer drie op bezoek bij de hekkensluiter. Op voorhand was de verwachting misschien wel dat het een eitje zou worden voor Quick Boys, deze wedstrijd in het paasweekend. Toch waren er ook andere voortekenen.

Ten eerste sprak het zwaar te bespelen veld niet in het voordeel van de ploeg die aanvallend voetbal wil spelen. En bovendien leerde een blik naar het verleden dat de blauw-witten hier vorig seizoen niet verder kwamen dan een doelpuntloos gelijkspel.

Net als dat laatste duel op sportpark Ter Specke, zou het een wedstrijd worden met twee gezichten. Toen was Quick Boys voor rust heer en meester en verdween het veldoverwicht na de thee. Dat laten we deze keer niet gebeuren, moet de ploeg hebben gedacht.

En inderdaad: nu was de uitvoering in de eerste helft heel matig. Er werd echt wel hard gewerkt, maar het was allemaal te weinig scherp en oogde soms zelfs wat nonchalant. Daardoor leverde het dominante veldspel weinig gevaar voorin op, tegen een hechte geel-blauwe defensie.

Lisse had z’n huiswerk gedaan en speelde zoals zoveel tegenstanders van Quick Boys dit seizoen. Het leunde achterover, wachtte op foutjes en probeerde dan de mogelijkheid te benutten om gevaarlijk uit te breken.

Een strijdplan dat voor rust heel aardig leek te werken. De eerste kans was nog wel voor de gasten, via een speler met een Lisse-verleden. Broekhuizen was in het heenduel op Nieuw Zuid nog twee keer trefzeker, maar knalde nu in het zijnet.

De thuisploeg antwoordde met twee schoten van afstand, die Van der Helm nauwelijks konden verontrusten. Daarna moest hij echter wel ingrijpen, toen Zwetsloot wist door te breken maar vanuit een moeilijke hoek niet verder kwam dan een krachteloze poging.

Eén keer werd het echt dreigend, toen FC Lisse een aantal spelers voor de goal had maar de voorzet totaal mislukte. Daarna besloot Reinders dat het genoeg was. De bepaald niet veelscorende middenvelder liet met een knappe schuiver van afstand de keeper volkomen kansloos.

Deze 0-1 kwam een beetje uit de lucht vallen. Maar de gastheren waren nu wel gedwongen om hun verdedigende stellingen te verlaten. Met als gevolg dat ze niet meer gevaarlijk konden worden en de rest van de eerste helft weinig opwindende momenten opleverde.

Na de thee nam Quick Boys het heft heel stevig in handen en kwam Lisse er totaal niet meer aan te pas. Opnieuw opende Broekhuizen het bal voor de blauw-witten. Eerst kopte hij goed richting de verre hoek, maar kreeg keeper De Groot er nog net de vingertoppen tegen.

Vervolgens legde Junte de bal goed op het hoofd van dezelfde Broekhuizen, maar die poging ging net voorlangs. Even later bereikte Junte ook de vrijstaande Blommestijn, die vergat om in kansrijke positie af te drukken.

Daarna werd Sem van Duijn twee keer gevaarlijk en knalde Blommestijn hard op de handen van de keeper. De spits was bij de volgende actie wel succesvol. Op kracht draaide hij weg bij z’n verdediger en schoot prachtig de 0-2 binnen.

De beurt was vervolgens weer aan Sem van Duijn, die volgend seizoen in het shirt van AZ speelt. Hij leek eerst een strafschop te verdienen, maar kreeg die niet. Even later kon de linksbuiten alleen op het doel af en probeerde door de benen van de keeper binnen te schuiven. Maar die liet zich deze keer net niet verschalken.

Tot slot mocht Van der Helm op de valreep nog een keertje in actie komen, bij een vrije trap. Zo kon Quick Boys na een uiteindelijk toch dikverdiende overwinning weer drie punten aan het totaal toevoegen.

Foto’s: Pro Shots