Voorbeschouwing HHC Hardenberg – Quick Boys

Morgen (zaterdag) reist Quick Boys af naar het oosten van het land om aan te treden tegen HHC Hardenberg. De wedstrijd op sportpark De Boshoek begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter T.R. Winkel. De inwoner van Uithuizen wordt geassisteerd door J.M. de Smalen en R. Westenberg, terwijl J. Kaper als vierde official fungeert. Reis mee en steun de blauw-witten in de uitwedstrijd tegen HHC Hardenberg!

Onderlinge resultaten

Quick Boys en HHC Hardenberg stonden, mede vanwege de wereldwijde pandemie, tot nu toe slechts twee keer eerder tegenover elkaar in competitieverband. Op zaterdag 14 december 2019 vond op sportpark De Boshoek de primeur plaats. De Hardenbergers kwamen op voorsprong dankzij een treffer van Stephen Warmolts, waarna Dennis Kaars vijf minuten later de gelijkmaker scoorde. De blauw-witten hielden lange tijd stand, maar trokken uiteindelijk aan het kortste eind en moesten tegentreffers van Jurjen Mannes en Rutger Etten incasseren: 3-1.
Ook de heenwedstrijd in het huidige voetbaljaar leverde geen punten op voor de Katwijkers. Quick Boys ging twee maanden geleden op eigen veld met duidelijke cijfers onderuit tegen HHC Hardenberg (0-3). Hoewel de blauw-witten in de wedstrijd liefst driemaal de lat raakten, was een positieve resultaat ver weg voor de formatie van trainer Edwin Grünholz.

Mutaties

De selectie van HHC Hardenberg is ten opzicht van vorig seizoen nauwelijks gewijzigd. Het aantrekken van Jesper Drost, oud-prof van onder andere FC Groningen en FC Zwolle, springt in het oog. Ook werd Jari Oosterwijk in eerste instantie aan de selectie toegevoegd, maar de spits hing enkele maanden later zijn schoenen aan de spreekwoordelijke wilgen. Joël Amakodo (Spakenburg) en Tim Siekman (gestopt) waren twee sterkhouders die aan het einde van het vorige seizoen afscheid namen van sportpark De Boshoek.

Natuurlijk zenden we de wedstrijd tegen HHC Hardenberg ook live uit via onze reguliere kanaal. Commentaar bij de wedstrijd is van Lennard van Duijn en vanaf ca. 14:00 uur zijn we live.

Stand van zaken

HHC Hardenberg is in de afgelopen jaren steevast terug te vinden in de top van het klassement. Ook dit seizoen weer: de ploeg van scheidend trainer Bert van Hunenstijn bezet momenteel de derde plaats in de Jack’s League met 52 punten uit 29 duels. Mede dankzij zes overwinningen in de laatste zeven wedstrijden hebben de oranjehemden in de afgelopen maand een mooie sprong op de ranglijst weten te maken.
Quick Boys zit daarentegen in een neerwaartse spiraal. Ook de ploeg van trainer Edwin Grünholz had lange tijd zicht op een mooie eindklassering, maar vier nederlagen op rij hebben de afstand tot de subtop vooralsnog doen vergroten. De blauw-witten kunnen als excuus opvoeren dat zij te kampen hebben gehad met de nodige blessures en schorsingen in deze fase van de competitie. Langzaam maar zeker heeft de technische staf van Quick Boys weer meer te kiezen. Hopelijk kan in Hardenberg de negatieve serie doorbroken worden met een mooi resultaat.

Rondje langs de velden
Het overige programma in de Jack’s League luidt als volgt:
Jong Sparta Rotterdam – Excelsior Maassluis
GVVV – ASWH
Noordwijk – AFC
Scheveningen – Rijnsburgse Boys
Kozakken Boys – Kon. HFC
Spakenburg – IJsselmeervogels
Katwijk – TEC
Jong FC Volendam – De Treffers