Ook dit seizoen organiseert Quick Boys het kampioenschap shoot out! Wie wordt deze keer de kampioen bij de O8 t/m 014? Net als vorig jaar gaan de winnaars van de Finale Kwalificatieronde Quick Boys weer naar de landelijke finale van het NK Shoot Out. Deze wordt dit jaar gehouden op 19 juni 2022 in het stadion van Excelsior in Rotterdam.

De NK Shoot Out competitie voor voetballers wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. De eerste editie van vorig jaar was een groot succes en op de Voetbalcampus in Zeist streden uiteindelijk 32 deelnemers van evenzoveel clubs in alle categorieën om de felbegeerde titel Nederlands Kampioen Shoot Out.

Namens Quick Boys namen 6 troste winnaars van de Gouden Ticket deel, te weten: Thomas van de Griek (JO/MO8) , Ruben Zwaan (JO/MO9), Lars v.d. Niet (J0/MO10), Abdurahim Kalungi (JO/MO11), Bram Harrison (JO/MO12) en Alberto Moes (JO/MO13).

Alberto Moes mocht zich die editie zelfs laten kronen tot Nederlands Kampioen in zijn leeftijdscategorie.

Ook nu weer vinden de voorrondes plaats tijdens de reguliere trainingen, waarbij van alle teams een aantal spelers of speelsters afgevaardigd zullen worden naar de Finale Kwalificatieronde Quick Boys die op woensdag 25 mei georganiseerd worden.

Van elke lichting gaan 24 spelers of speelsters naar die Finale Kwalificatieronde, waar dan uiteindelijk per categorie de winnaar van de golden Ticket bepaald zal worden.  Uiteindelijk levert Finale Kwalificatieronde op 25 mei 1 speler per leeftijdscategorie (JO8 t/m JO14) op die onze club zal vertegenwoordigen.

De landelijke finale van het NK Shoot Out wordt op 19 juni georganiseerd in het stadion van Excelsior.

De Finale Kwalificatieronde Quick Boys op 25 mei a.s. wordt dit jaar gesponsord door De Rabobank.

De Rabobank staat midden in de samenleving en dragen graag bij aan de ontwikkeling van die samenleving. Dat doet de Rabobank onder andere met haar sponsoractiviteiten. In de sport en in de culturele sector.

In de optiek van sponsor Rabobank spelen verenigingen en stichtingen, juist in deze tijd, een belangrijke maatschappelijke rol vervullen. Het verenigingsleven zorgt voor meer sociale cohesie en een meer tolerante samenleving. Ook worden er talenten ontdekt en klaargestoomd voor de top.

De Rabobank is al jarenlang sponsor van Quick Boys. Als kledingsponsor en één van de hoofdsponsors van de jeugdafdeling van Quick Boys zien we de Rabobank iedere zaterdag terug op alle velden. Zij geloven in de kracht van verenigingen, als het cement van onze maatschappij en van groot belang voor de toekomst.

De opzet van de voorrondes voor de NK Shoot Out op Nieuw Zuid geeft alle jeugdleden van Quick Boys een gelijke kans op het behalen van de grote finale in Rotterdam. Vanuit eigen kracht kunnen individuele spelers en speelsters zich met elkaar meten. Als  mede-hoofdsponsor van de jeugdopleiding van Quick Boys ondersteunt de Rabobank dit jaar dan ook deze voorrondes en de Finale Kwalificatieronde Quick Boys.

De Opzet van de Shoot Outs

De indeling is op basis van geboortejaar. Dit jaar is ook de O14 van de partij. De volgende lichtingen doen mee aan het kampioenschap shoot out 2022:

O8 = 2014                   O12 = 2010

O9 = 2013                   O13 = 2009

O10 = 2012                 O14 = 2008

O11 = 2011

De Regels

  1. De nemer begint op 25 meter (J08 = 20 meter) afstand van het doel, en krijgt tien seconden de tijd om te scoren.
  2. Het veld is 15 meter breed. Dit kun je met pionnen afbakenen.
  3. De keeper start vanaf de doellijn.
  4. Als de bal gemist wordt, maar de speler de bal nog in bezit heeft, mag de speler nog steeds afronden. Zolang het maar binnen de tijd gebeurt.
  5. Bij een overtreding van de keeper bij de shoot-out volgt een reguliere strafschop. 
  6. Zodra de speler met de bal in de 16 meter komt mag de bal er niet meer uit.
  7. Zodra de bal uit gaat dan is de shoot out voorbij.
  8. JO8 t/m JO12 nemen shoot out op een pupillendoel en de JO13 op een seniorendoel.