Ravelino Junte tekent contract op Nieuw Zuid

Na het aantrekken van spits Jim Beers eerder deze week heeft K.v.v. Quick Boys gisteren opnieuw overeenstemming bereikt met een voorhoedespeler. Ravelino Junte komt over van Spakenburg en zal in het seizoen 2022-2023 de blauw-witten van nieuwe, aanvallende impulsen gaan voorzien.De 25-jarige Junte zag het levenslicht in Zwolle, maar groeide op in Almere. In die stad doorliep de vleugelspits de jeugdopleiding van de profs van Almere City FC, voordat Junte de overstap maakte naar FC Twente. Na een seizoen werd de linkspoot opgepikt door HHC Hardenberg. Op sportpark De Boshoek kende Junte een zeer sterkte periode en was hij een van de smaakmakers van het elftal. Nadat de buitenspeler vertrok uit het oosten van het land, streek hij neer aan de blauwe kant van De Westmaat.

Bestuurslid Selectievoetbal Gert Pluimgraaff is zeer verheugd met zijn nieuwste aanwinst. ,,Een speler van het kaliber Junte is voor Quick Boys een absolute versterking. Ravelino heeft de afgelopen jaren zijn sporen verdiend in de Tweede Divisie. Met zijn snelheid en individuele acties voegt hij zeker iets aan onze huidige voorhoede. Een speler met een mooie trap die niet alleen zelf zijn doelpunten meepikt, maar ook anderen in staat stelt om te scoren.”

 
Zijn beste jaren kende Junte bij HHC Hardenberg. ,,We hadden destijds een heel goed team met een aantal zeer ervaren jongens. Uiteindelijk kwam voor mij na 2,5 jaar een einde aan het avontuur. Ik woonde in een appartement in Zwolle en vanwege de pandemie kon er alleen getraind worden. Hierdoor raakte ik het plezier kwijt en wilde ik dichter bij huis gaan voetballen.”

De buitenspeler is in de afgelopen maanden met zijn huidige club Spakenburg twee keer te gast geweest op sportpark Nieuw Zuid. ,,Het is natuurlijk een heel mooie accommodatie. Het fanatieke publiek is mij ook bijgebleven. Ook in uitwedstrijden zijn de fans altijd in grote getalen aanwezig. Dat is geweldig om te zien en voor mij een van de redenen om voor Quick Boys te kiezen.”

Junte heeft goede gesprekken gehad met zijn nieuwe club. ,,De trainer en de clubleiding zien in mij een versterking voor de buitenkanten. Daar functioneer ik ook het beste. Bij Spakenburg heb ik ook andere rollen gehad, maar speel ik naar mijn mening te weinig op mijn eigen positie. Dat is voor mij wel een belangrijke voorwaarde.”Enkele spelers van de huidige selectie van de blauw-witten zien de komst van de inwoner van Almere helemaal zitten. ,,Chima Bosman ken ik persoonlijk. En met Jeffrey Ket en Mohamad Mahmoed heb ik in het veld weleens dolletjes gehad. Zij hebben zich hard gemaakt voor mijn komst naar Quick Boys. Ik vind het belangrijk om een goede band met mijn teamgenoten te hebben. Ik hoop het vertrouwen in mij te kunnen terugbetalen met doelpunten en assists.”

De Technische Commissie wil Ravelino Junte van harte welkom heten bij de club en proost op een succesvolle en plezierige samenwerking op sportpark Nieuw Zuid.