Voorbeschouwing IJsselmeervogels – Quick Boys

Het is alweer tijd voor de laatste speeldag van het seizoen 2022-2023. Quick Boys gaat op bezoek bij IJsselmeervogels. De Rooien uit Bunschoten-Spakenburg zijn inmiddels veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie met als inzet een langer verblijf in de Jack’s League. De blauw-witten hebben nog een kleine kans op het winnen van de derde periodetitel, maar willen in elk geval het voetbaljaar in stijl afsluiten en op die manier de vertrekkende spelers en stafleden een passend afscheid geven.
De amateurklassieker tussen IJsselmeervogels en Quick Boys begint om 15:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter S. Dröge. De inwoner van Groningen wordt geassisteerd door J.N.M. Bakker en D.G.H. Snoeren, terwijl P.A.J. Weghorst als vierde official fungeert. 



Onderlinge resultaten
Sinds de invoering van de eerste klasse in het seizoen 1970-1971 troffen Quick Boys en IJsselmeervogels elkaar 37 keer eerder in competitieverband. De blauw-witten wonnen vijftien onderlinge wedstrijden, tien keer trokken de rood-witten aan het langste eind. Twaalf duels leverden geen winnaar op. 
De laatste vijf ontmoetingen tussen Quick Boys en IJsselmeervogels eindigen in drie punten voor de blauw-witten. Vorige seizoen gingen de blauw-witten op de valreep met de overwinning aan de haal op sportpark De Westmaat. In de blessuretijd wist invaller Levi van Duijn de winnende treffer te produceren. Diezelfde Van Duijn wist ook in de terugwedstrijd op Nieuw Zuid te scoren. Daarnaast was Mike van den Ban trefzeker namens Quick Boys, waardoor de formatie van trainer Edwin Grünholz met 2-0 wist te winnen.
Quick Boys herstelde zich in de heenwedstrijd van het huidige voetbalseizoen na twee achtereenvolgende nederlagen in het thuisduel met IJsselmeervogels. De blauw-witten hadden in de amateurklassieker reeds voor de pauze op voorsprong moeten komen, maar het vizier van de thuisploeg stond niet op scherp. Na de doelwisseling opende Danny van den Meiracker de score tegen zijn oude club. Youssef El Kachati verdubbelde even later de voorsprong. Youssef Blel, in het seizoen 2020-2021 onder contract bij de blauw-witten, bracht vervolgens de spanning terug in de wedstrijd. Een spannende slotfase volgde, maar Quick Boys hield stand en boekte daarmee de vijfde achtereenvolgende overwinning op IJsselmeervogels.

Mutaties
De selectie van IJsselmeervogels heeft voorafgaand aan het seizoen een flink aantal wijzigingen ondergaan. Onder andere Kevin Sterling (TEC), Wessel Boer (Kon. HFC), Youssef Blel (VVSB) en Kian Visser (Harkemase Boys) kwamen de gelederen versterken. Verder zijn in de winterstop Mourane Afaker (Top Oss), Gino Bosz (Unicum) en Junior van der Velden (Sporting’70). Daartegenover stond het vertrek van onder meer Rydell Poepon (Ajax-amateurs), Pieter Langedijk (Excelsior Maassluis), Dylan de Braal (SteDoCo), Danny van den Meiracker (Quick Boys), Jeffrey Buitenhuis (SVZW Wierden), Eef van Riel (Scherpenzeel), Marciano van Leijenhorst (Hees) en Jerrel Hak (Jong Sparta Rotterdam).



Stand van zaken
Met 30 punten uit 33 duels bezet IJsselmeervogels de zestiende plaats op de ranglijst. De club van trainer Gert Jan Karsten, enkele maanden geleden vervroegd naar Bunschoten-Spakenburg gehaald, is na afgelopen weekend definitief veroordeeld tot het spelen van de play-offs. De achterstand op de clubs die boven de streep staan, is met nog één speelronde te gaan niet meer te overbruggen. IJsselmeervogels won tot nu toe slechts negenmaal, speelde zes keer gelijk en leed negentien nederlagen. Afgelopen zaterdag verloren de Spakenburgers op bezoek bij Scheveningen met 2-0. Quick Boys verloor met diezelfde cijfers van De Treffers. Het was de tweede achtereenvolgende nederlaag voor de blauw-witten die juist in de afgelopen maanden zo’n sterke serie hadden neergezet. Op eigen veld kwamen zij tekort tegen de ploeg uit Groesbeek, hoewel de thuisploeg ook regelmatig pech had in de afwerking (tweemaal paal, eenmaal lat).

Live op groot scherm
Op last van de burgemeester van Bunschoten-Spakenburg zijn er helaas geen bezoekende supporters welkom bij de wedstrijd. Quick Boys TV is wel aanwezig op De Westmaat en zal ook deze laatste uitwedstrijd van het seizoen live uitzenden. Uiteraard wordt de wedstrijd rechtstreeks uitgezonden in het clubhuis op Nieuw Zuid. Ook is de wedstrijd ook thuis te volgen via het Eyecons-kanaal van Quick Boys. De live-uitzending start ca. 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd.

Rondje langs de velden

Het overige programma op de laatste speeldag in de Jack’s League luidt als volgt:
De Treffers – OFC
Katwijk – Spakenburg
Rijnsburgse Boys – Noordwijk
Koninklijke HFC – FC Lisse
Jong Sparta Rotterdam – Kozakken Boys
AFC – Excelsior Maassluis
HHC Hardenberg – Jong FC Volendam
TEC – Scheveningen



Foto’s: Pro Shots