Vleugelaanvaller Jordi Blom komt naar Nieuw Zuid

Met ingang van het nieuwe seizoen verdedigt Jordi Blom de clubkleuren van K.v.v. Quick Boys. De buitenspeler is afkomstig van de profs van FC Volendam en tekent op sportpark Nieuw Zuid een eenjarig contract, met een cluboptie voor een tweede seizoen bij de blauw-witten.De pas twintigjarige aanvaller speelde in de jeugdopleiding van WV-HEDW voordat hij werd ontdekt door de oranjehemden. De geboren en getogen Amsterdammer maakte voornamelijk zijn opwachting bij de beloften, maar debuteerde vorig seizoen als basisspeler van het eerste elftal van FC Volendam in het betaalde voetbal tijdens de thuiswedstrijd tegen VVV Venlo. In het huidige voetbaljaar maakte Blom zijn opwachting op het hoogste niveau in de competitieduels met SC Heerenveen en Feyenoord.

Bestuurslid Selectievoetbal Gert Pluimgraaff is zeer content met zijn nieuwste aanwinst. ,,Jordi is een buitenspeler met specifieke kwaliteiten die op beide flanken uit de voeten kan. Een snelle en behendige aanvaller met veel dreiging die een goede voorzet in huis heeft. Bovendien schuwt hij zijn verdedigende taken niet. Wat dat betreft past Jordi perfect binnen de speelstijl die trainer Thomas Duivenvoorden voor ogen heeft met Quick Boys.”Het scoutingsapparaat van de club heeft de verrichtingen van Blom op de voet gevolgd in de afgelopen maanden. ,,Quick Boys benaderde mij een tijdje geleden en vroeg mij naar mijn toekomstplannen. Ik gaf aan dat ik nog ambities had in het betaalde voetbal, maar dat het spelen voor een mooie club in de Tweede Divisie ook geen straf zou zijn en dus zeker openstond voor een gesprek op Nieuw Zuid,” geeft de talentvolle aanvaller aan tijdens zijn presentatie. ,,Quick Boys is een prachtige club met een geweldig complex. Ook de achterban is fantastisch. Toen zij bij ons speelden, reisden er wel vier- of vijfhonderd supporters mee die de hele wedstrijd achter de ploeg stonden. Het leeft hier enorm.”

Blom, die vorig seizoen bij FC Volendam samenspeelde met Jim Beers en Dyllandro Panka, weet wat er van hem verwacht wordt op Nieuw Zuid. ,,De trainer heeft in de gesprekken met mij aangegeven dat hij houdt van spelers die niet vies zijn van hard werken, omschakelen en meters maken. Dat heeft hij ook terug gezien tijdens de wedstrijden, gaf hij aan. Daarom blijf ik ook voor mezelf trainen. Op die manier probeer ik fit te blijven en 100% te kunnen geven tijdens de groepssessies en wedstrijden.”Blom heeft een doorstart in het betaalde voetbal nog niet uit zijn hoofd gezet, maar beseft dat hij moet uitblinken bij Quick Boys om die stap te kunnen maken. ,,De Tweede Divisie is een heel mooie competitie met heel veel goede spelers. Ik wil gewoon een lekker seizoen draaien met veel goals en assists. Elke week belangrijk zijn voor het team, goede wedstrijden spelen en succesvol te zijn met deze club. Dat zou geweldig zijn. Intussen denk ik na over het opstarten van een maatschappelijke carrière. De komende tijd ga ik benutten om te ontdekken wat ik leuk vind en waar ik graag mijn werk van zou willen maken.”

De Technische Commissie feliciteert Jordi Blom met zijn transfer naar Quick Boys en hoopt op een prettige en succesvolle samenwerking op sportpark Nieuw Zuid.