Voorbeschouwing Jodan Boys – Quick Boys

Morgen (zaterdag) speelt Quick Boys opnieuw een uitwedstrijd. Dan zijn de blauwwitten in Gouda te gast bij Jodan Boys. Het competitieduel staat onder leiding van scheidsrechter M.A. Roeleveld. De inwoner van Vinkeveen fluit om 14:30 uur voor de aftrap. De Supportersvereniging organiseert uiteraard weer een busreis naar deze uitwedstrijd. De bussen vertrekken om 12:45 uur vanaf de Laan van Nieuw-Zuid. Er zijn nog enkele buskaarten beschikbaar. Geef je vandaag nog op. In de bus worden ook toegangskaarten verkocht. Reis mee naar Gouda en steun de blauwwitten in de uitwedstrijd tegen Jodan Boys!

Algemeen
Christelijke Voetbalvereniging de Jodan Boys werd opgericht op 1 mei 1934. De club werkt haar thuiswedstrijden af op sportpark Oosterwei. Het hoofdveld van Jodan Boys bestaat uit kunstgras. Dennis van den IJssel is bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer in Gouda. Vorig seizoen eindigde Jodan Boys op de zevende plaats in de Hoofdklasse A.

Mutaties
Gedurende de zomerstop maakten Peter Ernst (ONA), Tom van Hoogstraten (SV Gouda), Enzo Huntink (Scheveningen), Tim van der Linden (Feyenoord), Youri Looyestijn (ARC), Fahri Margoum (SV Gouda), Hamza Mehrach (Floreant), Mike van Oostrom (SC Woerden), Michel Verkaik (Neptunes Schiebroek) en Fanny Waandels (TAVV) de overstap naar sportpark Oosterwei.

Stand van zaken
Met 36 punten uit 23 duels bezet Jodan Boys momenteel de zesde plaats in de Hoofdklasse B. Hoewel de ploeg van trainer Dennis van den IJssel een mindere derde periode kent, wonnen de Gouwenaren afgelopen zaterdag in Vlaardingen met 4-1 van Deltasport. Ahmed el Azzouti, volgend seizoen uitkomend voor Kozakken Boys, is met twaalf doelpunten de clubtopscorer van Jodan Boys.

Onderlinge resultaten
In het verleden speelden Quick Boys en Jodan Boys slechts zeven keer eerder tegen elkaar. De blauwwitten wonnen vier onderlinge wedstrijden, terwijl de Gouwenaars drie duels in winst wisten om te zetten. De heenwedstrijd van het huidige voetbaljaar werd gewonnen door Quick Boys. In de openingsronde van de competitie opende Yuri Guijt na rust de score. Yordi Teijsse loodste zijn ploeg in de slotfase in veilige haven (2-0). Klik HIER voor een samenvatting van Quick Boys – Jodan Boys.

Het scoutingsrapport
Bij Jodan Boys is Marvin Straver de onbetwiste eerste keeper. Achterin vormen de Roald Heerkens en Bram van Loon het betrouwbare verdedigingsduo. Jorn van Lunteren, een van de aankopen van Rijnsburgse Boys voor volgend seizoen, en de ervaren Mitchel Heerkens zijn de vooruitgeschoven middenvelders, terwijl Achmed el Azzouti voor de doelpunten moet gaan zorgen.

Kijkje in eigen keuken
Trainer Jan Zoutman zal weinig moeite kennen bij het maken van de opstelling tegen Jodan Boys. Alleen Joey Ravensbergen is vanwege een schorsing afwezig. Daarnaast ontbreken Yuri Guijt en Gerard Aafjes sinds enige tijd in de wedstrijdselectie wegens langdurige blessures.

Rondje langs de velden
Op de 24e speeldag van de Hoofdklasse B gaat Deltasport op bezoek bij ASWH. In Vlaardingen is Haaglandia te gast bij Zwaluwen. Ter Leede ontvangt Hoek, terwijl Noordwijk de degens kruist met Spijkenisse. FC Rijnvogels speelt op eigen veld tegen Sportlust’46. Tot slot staan Heinenoord en XerxesDZB tegenover elkaar.

Tot slot
Gezien de werkzaamheden op en rondom sportpark Oosterwei wordt een beperkt aantal toeschouwers toegelaten. Daarbij is parkeren in de nabije omgeving een groot probleem. De Sportlaan wordt momenteel opnieuw bestraat en de parkeerplaats van het complex is naar verwachting hierdoor onbruikbaar. Op de Sportlaan mag eveneens niet worden geparkeerd. Verder is het in de hele wijk rommelig door nieuwbouwwerkzaamheden. Ook rondom de entree van het sportpark vinden infrastructurele werkzaamheden plaats.

Geef een antwoord