Voorbeschouwing Noordwijk – Quick Boys

Aanstaande zaterdag staat alweer de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2021-2022 op het programma. Een bewogen voetbaljaar, met een lange onderbreking en uiteindelijk veel inhaalduels in zeer korte tijd, wordt afgesloten op sportpark Duinwetering waar Quick Boys te gast is bij Noordwijk. Het duel begint om 15:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter J. te Kloeze. De inwoner van Middenmeer wordt geassisteerd door R.S.H. Beijer en M.A.S. Beijer, terwijl M.J. Kok als vierde official fungeert. Reis mee en steun Quick Boys in de laatste wedstrijd van het seizoen!Kaartverkoop
De toegangskaarten zijn slechts langs digitale weg verkrijgbaar. Op de wedstrijddag blijven de kassa’s op sportpark Duinwetering gesloten. Klik HIER voor meer informatie over de bestelprocedure.

Mutaties
Voorafgaand aan het seizoen versterkte Noordwijk zich onder andere met doelman Lars Jansen (VVSB), Youri de Winter (Assyriska FC, Zwe), Lucas Coopmans (Jong Almere City FC) en Donovan Slijngard (geen club). Daartegenover staat het vertrek van onder meer Denzel James (FC Boshuizen), Segun Owobowale (AFC Amsterdam) en Guy Smith (FC Boshuizen).Onderlinge resultaten
Quick Boys en Noordwijk stonden in het verleden liefst 80 keer eerder tegenover elkaar in de competitie sinds de invoering van de eerste klasse in 1970. Deze twee clubs ontmoetten elkaar dan ook het vaakst. De blauw-witten wonnen 31 duels, de roodwitten boekten 32 overwinningen. Achttien wedstrijden eindigden onbeslist. Noordwijk is een van de weinige clubs die vaker van Quick Boys won dan andersom. 
In de heenwedstrijd hield de formatie van trainer Edwin Grünholz wel een goed gevoel over aan de confrontatie met de noorderburen. In de eerste drie thuiswedstrijden wisten de blauw-witten het net op Nieuw Zuid niet te vinden, maar in de derby tegen Noordwijk maakte Quick Boys een inhaalslag. Drie treffers van Darren Maatsen en één van Nick Runderkamp zorgden destijds voor blije gezichten bij de hondstrouwe fans.
De laatste editie op sportpark Duinwetering eindigde onbeslist. Tommy Bekooij bracht Quick Boys in de eerste helft na een fraaie aanval op voorsprong, maar na de pauze zag hij Nick van Staveren de thuisploeg op gelijke hoogte brengen.

Stand van zaken
Met 51 punten uit 33 duels bezet Noordwijk momenteel een keurige zevende plaats op de ranglijst. De ploeg van trainer Kees Zethof heeft een onbezorgd seizoen gekend en stevent af op een fraaie eindklassering. Afgelopen weekend haalden de roodwitten uit op bezoek bij het reeds gedegradeerde ASWH (5-1). Nick van Staveren en Emiel Wendt zijn met tien treffers de huidige clubtopscorers van de Noordwijkers.
Quick Boys is de laatste weken aan een zeer slechte reeks bezig. Zeven van de laatste acht competitieduels gingen verloren. Ook afgelopen zaterdag trok de equipe van trainer Edwin Grünholz aan het kortste eind. Jong FC Volendam wist de numerieke meerderheid – Sem van Duijn kreeg de rode kaart voorgehouden – uit te buiten en liep uiteindelijk uit naar een 1-3 overwinning op Nieuw Zuid.Rondje langs de velden
Op de slotdag van de Jack’s League luidt het overige programma als volgt:
GVVV – TEC
Katwijk – De Treffers
Kozakken Boys – ASWH
Spakenburg – Rijnsburgse Boys
Jong Sparta Rotterdam – Scheveningen
AFC – IJsselmeervogels
HHC Hardenberg – Kon. HFC
Jong FC Volendam – Excelsior Maassluis