Voorbeschouwing Quick Boys – Rijnsburgse Boys

Het zal een vreemde gewaarwording zijn aanstaande zaterdag. Een derby tussen Quick Boys en Rijnsburgse Boys zonder publiek. Vanwege de nieuwe coronamaatregelen van het demissionair kabinet zal in een surrealistische omgeving slechts een handjevol bestuursleden en journalisten op de tribune plaatsnemen voor de clash tussen Zuid en Oost. Het duel tussen Quick Boys en Rijnsburgse Boys begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter W.H. Bronsvoort. De inwoner van Bathmen wordt geassisteerd door J.B. van Dijk en R.S.H. Beijer. De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Floral Trade Group B.V. uit Rijnsburg.



Onderlinge resultaten
De derby tussen deze twee clubs kent een zeer rijk verleden. In het verleden stonden Quick Boys en Rijnsburgse Boys liefst 96 keer eerder tegenover elkaar in competitieverband. De blauw-witten wonnen 48 onderlinge wedstrijden, terwijl de geelzwarten 24 keer zegevierden. Tot slot eindigen 24 confrontaties tussen Quick Boys en Rijnsburgse Boys onbeslist.
Twee maanden geleden stonden beide clubs tegenover elkaar op Nieuw Zuid in het kader van de laatste kwalificatieronde van het TOTO KNVB Bekertoernooi. In een vrij eenzijdig duel trokken de bezoekers destijds aan het langste eind. Na een doelpuntloze eerste helft waren Furghill Zeldenrust en Dani van der Moot na rust trefzeker.
Op de dag dat Quick Boys haar honderdste verjaardag vierde, stond de laatste competitiewedstrijd tussen beide clubs op het programma. Het duel leek lange tijd zonder doelpunten afgesloten te worden, maar in de slotfase verschenen de namen van Marc Magan en Van der Moot alsnog op het scorebord.

Mutaties
Op De Middelmors was het relatief rustig gedurende de overschrijvingsperiode. Keeper Michael Bekkers kwam over van Ter Leede, terwijl Sanny Monteiro en Robbert Olijfveld de overstap maakten van IJsselmeervogels naar Rijnsburgse Boys. Laatstgenoemde zal vanwege een schorsing het duel met Quick Boys moeten missen. Hiertegenover staat het vertrek van Bradly van der Meer (SC Feyenoord), Carlos Opoku (Ajax-amateurs), Thomas Bakker (onbekend) en Michiel Hemmen (gestopt).

Stand van zaken
Met achttien punten uit elf duels bezet Rijnsburgse Boys momenteel de zesde plaats op de ranglijst. Na een vliegende start draait de formatie van trainer Henk Wisman (64) een stuk stroever. Drie van de laatste zes duels gingen verloren. Ter vergelijking: Quick Boys pakte in diezelfde reeks dertien punten. Afgelopen weekend verloren de Rijnsburgers op eigen veld van Kon. HFC. Op sportpark De Middelmors opende Gerry Vlak de score namens de Haarlemmers. In de blessuretijd van de wedstrijd maakte Jim Hulleman vanaf de strafschopstip een einde aan alle onzekerheid: 0-2.



Live-uitzending
De derby tussen Quick Boys en Rijnsburgse Boys kan weliswaar niet bezocht worden, maar voetbalfans kunnen deze wedstrijd wel rechtstreeks volgen via de livestream van Eyecons in samenwerking met Quick Boys TV. Klik HIER voor meer informatie.

Rondje langs de velden
Het overige programma op de dertiende speeldag van de Jack’s League luidt als volgt:
Noordwijk – Jong Sparta Rotterdam
AFC – HHC Hardenberg
Excelsior Maassluis – Jong FC Volendam
Kon. HFC – Kozakken Boys
TEC – Katwijk afg.
IJsselmeervogels – Spakenburg afg.
De Treffers – Scheveningen afg.
ASWH – GVVV afg.