Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – Quick Boys

Na het succesvolle trainerskamp op Tenerife speelt Quick Boys aanstaande zaterdag weer om de knikkers. Op de eerste speeldag na de winterstop zijn de blauw-witten te gast bij Rijnsburgse Boys. De dorpsderby staat onder leiding van scheidsrechter N.H.H.J. Tunnissen die om 15:00 uur voor de aftrap fluit. De inwoner van Venray wordt geassisteerd door R. Janssen en G. Jansen, terwijl P.T. van Veelen als vierde official fungeert. Come on, Quick Boys!Onderlinge resultaten
De derby tussen deze twee oerclubs kent een zeer rijk verleden. In het verleden stonden Quick Boys en Rijnsburgse Boys liefst 99 keer eerder tegenover elkaar in competitieverband. De blauw-witten wonnen 49 onderlinge wedstrijden, terwijl de geelzwarten 25 keer zegevierden. Tot slot eindigen 25 confrontaties tussen Quick Boys en Rijnsburgse Boys onbeslist.
In de heenwedstrijd van het lopende seizoen wonnen de blauw-witten voor de eerste keer in dertien jaar weer eens van Rijnsburgse Boys. Op Nieuw Zuid boekte de formatie van trainer Edwin Grünholz een eclatante 4-0 overwinning op de buren. Danny van den Meiracker opende vroeg in de wedstrijd met het hoofd de score, waarna de derby in de eerste tien minuten na de doelwisseling werd beslist. Eerst verdubbelde Ogidi Nwankwo de voorsprong met een van richting veranderd schot, waarna Ravelino Junte de marge vergrootte naar drie doelpunten. Vanaf de strafschopstip zorgde Van den Meiracker voor de vierde treffer van de blauw-witten die in het restant van de wedstrijd niet meer in de problemen kwamen.

Mutaties
Scheidend trainer Henk Wisman (65) heeft voorafgaand aan het seizoen traditiegetrouw weer de nodige nieuwe gezichten mogen verwelkomen op het trainingsveld. Liefst negen spelers zijn nieuw in de selectie van de geel-zwarten. Lesley Bakker (Telstar), Jordy Hilterman (Kon. HFC), Guus Zuidema (SV Hoofddorp), Nino Klaver (RKVV DEM), Anthony van Dongen (RKVV DEM), Daan Walraven (Ter Leede), Rob Overvliet (Noordwijk), Sjors Kramer (FC Volendam) en Lucas Leverland (zonder club) hebben hun debuut gemaakt op De Middelmors. Daartegenover staat het vertrek van onder andere Michael Bekkers (Barendrecht), Masies Artien (Spakenburg), Max Hudepohl (FC Lisse), Robbert Olijfveld (Barendrecht) en Ian van Otterlo (VVSB).Stand van zaken
Met 34 punten uit 18 duels bezet Rijnsburgse Boys momenteel de vierde plaats op de ranglijst. De geel-zwarten hebben tot op heden drie punten meer behaald door Quick Boys. De Rijnsburgers begonnen teleurstellend aan het seizoen met vier duels uit de eerste zeven wedstrijden, maar bleven in de volgende elf competitieduels ongeslagen. Met veertien doelpunten is Furghill Zeldenrust de huidige clubtopscorer van de ploeg.
Quick Boys is al vijfde de winterstop ingegaan. In de maand oktober hebben de blauw-witten enige tijd de ranglijst aangevoerd in de Jack’s League, maar dankzij een aantal (onnodige) nederlagen moet de équipe van Grünholz even pas op de plaats maken.

Toegang
Zoals bekend hebben de lokale autoriteiten besloten om voor de derby’s in Katwijk geen uitsupporters toe te laten naar aanleiding van de wanordelijkheden in het afgelopen voetbaljaar. Om die reden is er ook geen (online) kaartverkoop voor deze wedstrijd voor de bezoekende fans. Supporters van Quick Boys zijn aanstaande zaterdag van harte welkom op sportpark Nieuw Zuid om de verrichtingen via de livestream te volgen. De besturen van de betreffende clubs zetten in op een waar voetbalfestijn en hopen dat in de nabije toekomst ook de fans van de tegenpartijen weer welkom zijn bij de derby’s.

Live-uitzending
Ook in het nieuwe jaar worden de duels van Quick Boys weer rechtstreeks uitgezonden. Zo ook de derby tegen Rijnsburgse Boys. De live-registratie start om 15:00 uur, maar de uitzending begint al eerder met voorbeschouwingen, interviews en sfeerimpressies van de derby. Kijk op ons QBTV kanaal via EyeconsVoor meer informatie over live kijken via Eyecons, kijk hier! 

Rondje langs de velden
Op de eerste speeldag na de winterstop luidt het overige programma van de Jack’s League als volgt:
HHC Hardenberg – Scheveningen
IJsselmeervogels – AFC
Kozakken Boys – FC Lisse
Jong Sparta Rotterdam – Spakenburg
Katwijk – Noordwijk
Koninklijke HFC – Jong FC Volendam
De Treffers – Excelsior Maassluis
TEC – OFC

Foto’s: Pro Shots