Voorbeschouwing Scheveningen – Quick Boys

Na de uiteindelijk knappe puntendeling in Tiel zal Quick Boys morgen (zaterdag) afreizen naar sportpark Houtrust. Het contrast met de voorgaande wedstrijd zal in veel opzichten groot zijn. Zo zullen vele blauw-witte fans wél af mogen reizen naar het gastvrije Scheveningen en zijn de weersomstandigheden ook gunstiger.
Het duel tussen Scheveningen en Quick Boys begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter D. Schaper. De inwoner van Dokkum wordt geassisteerd door F. Winter en R. Westenberg, terwijl R. Meilink als vierde official fungeert. Reis mee naar Houtrust en steun de formatie van trainer Edwin Grünholz in het uitduel met Scheveningen!

Onderlinge resultaten
In het verleden stonden beide ploegen 42 keer eerder tegenover elkaar. Zestien onderlinge ontmoetingen eindigden in het voordeel van Quick Boys, Scheveningen won veertien duels. Twaalf confrontaties leverden geen winnaar op.
De heenwedstrijd werd een prooi voor de blauw-witten. Dankzij twee loepzuivere vrije trappen van Nick Runderkamp eindigde het duel op Nieuw Zuid in een 2-0 overwinning.

Mutaties
Naast de eerder genoemde Gomez Nieto meldden ook onder andere Ricardo de Vlugt (VVSB), Björn Wagenaar (Brora Rangers), Donovan de Groot (Westlandia), Freek van Eijk (Jong Excelsior) én Lex Immers (NAC Breda) zich voorafgaand aan het seizoen op sportpark Houtrust. Gedurende het seizoen werd Maarten Rieder toegevoegd aan de selectie van de Scheveningers. Daartegenover stond het vertrek van bijvoorbeeld Levi Schwiebbe (gestopt) en Nabil Haddadi (Quick).

Stand van zaken
Met 26 punten uit 22 duels bezet Scheveningen momenteel de veertiende plaats op de ranglijst. De ploeg van trainer John Blok heeft nog een inhaalwedstrijd tegoed. De Treffers en TEC staan momenteel weliswaar hoger geklasseerd, maar hebben meer verliespunten dan de Houtrustbewoners. Na de winterstop boekte Scheveningen tot nu toe drie overwinningen. Afgelopen dinsdag eindigde het uitduel met Excelsior Maassluis in een gelijkspel (1-1). Met zeven doelpunten is Mike de Niet de huidige clubtopscorer van de groenhemden.
Quick Boys hield een dubbel gevoel over aan de uitwedstrijd tegen TEC. De blauw-witten kwamen in het duel tot tweemaal toe op voorsprong en leken zodoende de vijfde overwinning op rij te kunnen boeken. Doordat Jan-Willem Kamp en Mike van den Ban met rood van het veld gestuurd werden, moesten de Katwijkers ruim een kwart wedstrijd overeind blijven met negen spelers. Dat lukte uitstekend, waardoor zij de ongeslagen reeks een passend gevolg konden geven.

Busreis
Wil je bij deze wedstrijd aanwezig zijn, dan kun je gebruikmaken van het georganiseerd busvervoer. Voor het geld hoef je het niet te laten: de kosten van een buskaart bedragen slechts € 10,00. De bus vertrekt om 13:15 uur vanaf de Laan van Nieuw-Zuid. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd. Het meenemen van eigen (alcoholische) dranken is niet toegestaan. De wedstrijd begint om 14:30 uur.

Online voorverkoop
In aanloop naar de wedstrijddag kunnen de toeschouwers langs digitale weg de toegangskaarten aanschaffen. Klik HIER voor meer informatie over de bestelprocedure.

Rondje langs de velden
Het overige programma in de Jack’s League luidt als volgt:
Excelsior Maassluis – GVVV
Rijnsburgse Boys – Noordwijk
ASWH – De Treffers
Spakenburg – Jong Sparta Rotterdam
Katwijk – Kozakken Boys
HHC Hardenberg – AFC Amsterdam
Kon. HFC – Jong FC Volendam
TEC – IJsselmeervogels