Vrouwen 1 blijft winnen

Op een zonnig maar fris sportpark Nieuw Zuid trad de kersverse kampioen gehavend aan, tegen middenmotor Zevenhoven. Slechts 14 dames waren beschikbaar en helaas moest Gerdina Schuitemaker in de warming-up ook afhaken. Natuurlijk stond de ongeslagen status nog wel op het spel, dus er was nog wel iets om voor te spelen. Met de uitwedstrijd in het achterhoofd wisten de dames dat er scherp begonnen moest worden, want de tegenstander had laten zien goed te kunnen combineren.

Eenvoudige eerste helft!

Na het startsignaal was het meeste balbezit voor Quick Boys, maar door slordigheden kon Zevenhoven een aantal keer counteren, dit werd echter niet gevaarlijk. Aan de zijde van de blauwwitten was de eerste de beste aanval wel gelijk raak. Vera Timmer zette goed voor, Tirza Kromhout kon verlengen waarna het een koud kunstje was voor Iris de Lange om de 1-0 te maken.

De tegenstander gaf zich niet zomaar gewonnen. Vooral één van de twee spitsen was een ware handenbinder voor ons centrale duo. Gelukkig wisten zij de boel achterin op orde te houden. Er bleef goed gecombineerd worden en halverwege de eerste helft viel de bal plots voor de ingeschoven Esmay Barnhoorn die  met een prachtige lob de 2-0 op het scorebord zette. Dit was tevens de ruststand, omdat Sanne van Beelen goed oplette bij één van de spaarzame afstandsschoten van Zevenhoven die terugkwam van de lat.

 

Slordige tweede helft.

In de rust werd Julia van Duijvenbode ingebracht om voorin voor extra gevaar te zorgen. De dames waren nog niet koud begonnen of de 3-0 lag al in de touwen. Sanne van Beelen zette de aanval zelf op door de as van het veld en ronde vanaf randje zestien met een droge schuiver af. Hierna lieten de dames de teugels vieren en dat kwam de wedstrijd niet ten goede. Het spel werd slordiger en de gasten roken hun kans. Ze kwamen vaker in balbezit en in de buurt van ons doel. Tijdens een aanval volgde een scrimmage voor de goal en gelegenheidskeeper Tara Meijer kreeg er nog een handje tegen, maar de bal verdween toch in het net (3-1).

Hierna gebeurde er niet veel noemenswaardig meer, behalve de prima invalbeurt van Dieuwertje Coorn. De punten bleven ‘gewoon’ op Nieuw-Zuid. Volgende week zaterdag is de tegenstander Rijnvogels VR2 om 14.15 uur…wees welkom allemaal!