Quick Boys heerst op Houtrust

Voetbal kan soms zo onvoorspelbaar zijn. Vooraf was de verwachting dat Scheveningen-Quick Boys een spannende pot zou worden. Een clash tussen de twee vissersdorpen. Beide ploegen doen het namelijk heel goed in de derde periode. De blauw-witten stonden daarin op 13 uit 5. En het team van John Blok had zelfs alle wedstrijden in winst omgezet.

Overwinningen van Quick Boys op Houtrust zijn in de recente historie heel zeldzaam. Bovendien ging de thuiswedstrijd eerder dit seizoen verloren, al was dat heel ongelukkig. Maar al die bespiegelingen, cijfers en statistieken konden meteen vanaf de aftrap overboord. De thuisploeg werd direct bij de keel gegrepen en wist zich eigenlijk nooit meer echt los te worstelen.

Supporters die nog met een vers aangeschaft broodje uit de kantine kwamen sjokken, ontdekten dat ze de openingstreffer hadden gemist. Al in de 2e minuut vond Franken uit een vrije trap het hoofd van Kamp. De 0-1 kon de vergelijking met een kanonskogel moeiteloos doorstaan. Nog geen kwartier later stond het 0-2. Van den Meiracker zette met een goede pass El Kachati vrij voor het doel en de topscorer maakte het koeltjes af.

In de rest van de eerste helft verzuimden de Katwijkers om al voor rust de genadeklap uit te delen. Panka en El Kachati kregen grote kansen. Hun schoten gingen net over of eindigden op het lichaam van de keeper. Aan de andere kant werd het zowaar ook één keer dreigend, maar was er een goede ingreep van Van der Helm.

De tweede helft liet hetzelfde spelbeeld zien. Scheveningen kreeg maar geen vat op de gasten, die als een hecht collectief functioneerden en overal bovenop zaten. Van den Meiracker bleef strooien met mooie, beslissende passes. Eerst Franken en daarna invaller Junte profiteerden daarvan door op knappe wijze te scoren. Zo liep de stand op naar 0-4.

Het slotakkoord was voor twee andere invallers. Na een mooie één-twee met Bekooij rondde Levi van Duijn fraai af. Zo eindigde het duel in een zeker niet geflatteerde 0-5 overwinning voor de Boys. Als ze dit niveau kunnen vasthouden, wacht ons nog een mooie eindfase van deze competitie.

 

Foto’s: Pro Shots

Scoreverloop:
2. 0-1 Kamp
16. 0-2 El Kachati
52. 0-3 Franken
73. 0-4 Junte
81. 0-5 Levi van Duijn

Opstelling en wissels Quick Boys:

1. (k) Paul van der Helm ©
2. Chima Bosman
4. Jan-Willem Kamp
9. Danny van den Meiracker (80e Tommy Bekooij)
14. Jeffrey Ket (65e Mohamad Mahmoed)
15. Nigel Ogidi Nwankwo
18. Youssef El Kachati (75e Sem van Duijn)
20. Tyrone Owusu
22. Dyllandro Panka (65e Ravelino Junte)
26. Bram Franken (75e Levi van Duijn)
30. Nick Runderkamp

Opstelling Scheveningen:

1. (k) Van der Maaten
2. Gomez-Niëto
4. Van Koesveld
5. Koorndijk
6. De Vlugt
9. Peeters ©
10. Aldogan
11. De Niet
14. De Jong
19. Van Kleef
28. Immers