Vrouwen 1 eerste (ongeslagen) kampioen van Nieuw Zuid

Zaterdag 1 april, nee het is geen grap, kon Quick Boys VR1 de kroon op het werk zetten door kampioen te worden als er minimaal 1 punt werd gepakt tegen nummer 2 E.M.M. ’21 VR1. Aangezien de blauwwitten best een jonge ploeg hebben, zat de spanning er de gehele week goed op bij de dames, al was dat met de trainingen niet echt te merken, want die waren zoals bijna altijd goed en met de volle 100%.
De groep was bijna compleet dus het team reisde met 19 speelsters richting Roelofarendsveen en dat betekende natuurlijk ook wat teleurstelling bij diegene die op de bank startten, maar de dames lieten niks merken en steunden elkaar zoals het een goed team betaamt. Onder leiding van bestuurslid Henrieke Vooijs en vele ouders, waren er veel dingen georganiseerd om van deze dag een feestdag te maken! De delegatie, waaronder een groot aantal supporters, vertrok vanaf Nieuw Zuid met een luxe touringcar, gesponsord door Henk de Wit van De Wit Beveiliging.

Zware eerste helft!

Aangekomen bij E.M.M. ‘21 werd al snel duidelijk dat de wedstrijd gespeeld zou worden op gras. Normaal geen probleem, maar dit veld zag er niet al te best uit en er kwam nog wel een beetje regen aan. Quick Boys moet het echt van het positiespel hebben en E.M.M. hanteert graag de lange bal, dus niet echt in Katwijks voordeel. Er werd besproken om eerst de tegenstander af te tasten en te kijken wat de tegenstander ging doen. Dat werd al snel duidelijk: zoals voorspeld, het hanteren van de lange bal.

Door het slechte veld en de regen was het lastig om in balbezit te blijven en werd het een wedstrijd van hard werken, veel lopen en duels uitvechten. Dit leidde in het begin van de wedstrijd tot enkele hachelijke  momenten voor de goal waarbij Leonie en Dieuwertje (2x) de bal net voor de lijn konden wegwerken. Gelukkig viel de 0-1 al vrij snel. Na een afgeslagen aanval schoot Jedidja hard richting goal en die werd door Iris de Lange binnengetikt. Heerlijk om zo te starten!! E.M.M. gaf echter niet op en liet zien waarom ze op de 2e plaats staan. Met en sterke keepster en een goede as hielden ze zich goed staande. Voor rust werd er niet meer gescoord en gingen beide ploegen met een 0-1 stand aan de thee.

Gedecideerde tweede helft.

De dames zaten onder de modder en waren koud van de regen, maar de koppies stonden scherp en vastberaden. Iris van Delft en Femke kwamen binnen de lijnen voor Jedidja en Kayleigh. Het spelbeeld veranderde niet echt en de bezoeksters snakten naar de 0-2. Na 10 minuten kwamen Anneroos en Vera Timmer erin voor Marieke en Iris de Lange. Het leek wel of de krachten bij E.M.M. wat wegvloeiden en Quick Boys meer kleine kansen ging creëren. En ja hoor, 15 minuten voor tijd kopte Vera Timmer de bal tegen de kletsnatte touwen na een panklare voorzet van Caroliene. 0-2! Het verzet was hiermee gebroken bij de thuisploeg.

Gerdina, Tara en Vera S. kwamen er nog in voor Esmay, Julia en Dieuwertje. Door deze nieuwe energie in de ploeg kon Quick Boys rustig de wedstrijd uitspelen en na het verlossende fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter was het een feit: Quick Boys VR1 ONGESLAGEN KAMPIOEN!!

Direct na de wedstrijd werden de dames voor de kantine gehuldigd. En nadat iedereen een mooie medaille had gekregen werd de kampioensschaal door Henrieke aan aanvoerster Marieke uitgereikt. De schaal werd gretig door de groep in ontvangst genomen en hierna barste het feestgedruis los.

Via deze link is de volledige wedstrijd(gefilmd door de vader van Anneroos) inclusief sfeeractie terug te zien

 

Feest op Nieuw Zuid

Teruggekomen op Nieuw Zuid na een gezellige busreis, werd de groep opgewacht door supporters en liep de groep in een stroom door richting clubhuis waar het We are the Champions al door de boxen knalde. De meiden konden lekker hun feestje vieren en werden  verwend met saté, patat, bier en meer, waarna de polonaise kon worden ingezet.

Vanaf hier wil de staf iedereen hartelijk bedanken die op welke manier dan ook heeft geholpen om er een mooi feest van te maken voor de dames!