Quick Boys blijft schadevrij in Kras Stadion

De uitbeurt tegen Jong Volendam leverde een probleemloze zege op. Misschien geen spektakelstuk voor in de geschiedenisboeken, maar gewoon een degelijke 1-4 overwinning. Dus drie punten bijschrijven en het vizier richten op volgende week.

Een enkeling zal nog even wijzen op de gemiste mogelijkheid om het doelsaldo flink op te vijzelen. Niet onbelangrijk in de strijd om de periodetitel. Maar onderaan de streep overheerst tevredenheid.

Sinds de zeperd bij die andere Jong-ploeg, heeft Quick Boys zich de afgelopen maand uit het dal weten te voetballen. Vaak met behoorlijk tot goed spel, in ieder geval tijdens grote delen van de wedstrijden. En altijd met inzet en beleving, zoals de achterban dat natuurlijk graag ziet.

Het was ook te merken aan de positieve stemming in het uitvak. De massaal meegereisde fans lieten zich van hun beste kant zien en zorgden voor een mooie voetbalsfeer. Een prestatie op zich, in een stadion dat verder bijna leeg was.

Defensief had de ploeg van Grünholz de zaakjes op orde. De Volendamse beloften hadden weinig in te brengen. Dat de concentratie iets verslapte na de vierde goal van Quick Boys was jammer, maar begrijpelijk. Ook omdat er al flink was gewisseld. In deze fase werd het enige schoonheidsfoutje gemaakt.

Zoals gezegd, had de score voorin hoger kunnen uitvallen. Middenvelder Runderkamp voelde zich deze middag wel als een vis in het IJsselmeer. Zijn openingsgoal was van grote schoonheid. Een gekruld schot van afstand, dat de verre hoek binnenvloog. Hij liet na een uur spelen ook nog de 0-3 aantekenen, met een bekeken schuiver.

Kamp bekroonde tien minuten voor tijd zijn goede wedstrijd met een knap kopdoelpunt, uit een corner. Tussendoor had El Kachati op slag van de rust als enige aanvaller het scorebord gehaald.

Dat dat uit een penalty gebeurde, was misschien tekenend. Al had hij een kwartier eerder ook wel pech, met een bal op de paal. Verder lieten hij en Panka in de eerste helft al wat mogelijkheden liggen.

Na de thee bleef dat hetzelfde. Vlak voordat hij werd gewisseld knalde Panka net over. En even later kon ‘Yous’ alleen op doel af, maar vond de keeper op zijn weg. In de blessuretijd kreeg Runderkamp nog twee grote kansen om de wedstrijdbal mee naar huis te nemen, maar het bleef bij 4-1.

Hopelijk kan het team volgende week tegen Noordwijk deze lijn voortzetten, met een iets scherpere voorhoede. Waakzaamheid blijft geboden, want die ploeg geeft tegen Quick Boys altijd net een beetje extra. Als de blauw-witten daar minimaal hetzelfde tegenover stellen, kunnen ze opnieuw goede zaken doen in de race naar de periodetitel.

Foto’s: Pro Shots