Christian Balkenende vult vacature medische staf in

In het nieuwe seizoen wordt Christian Balkenende toegevoegd aan de medische staf van het eerste elftal van Quick Boys. De fysiotherapeut, en in zijn vrije tijd spelend in het derde elftal van de blauw-witten, volgt Jan den Jager op die na zeven jaar trouwe dienst terugkeert bij Scheveningen.

Voor de 28-jarige Balkenende is sportpark Nieuw Zuid geen onbekend terrein. Als klein jongentje maakte hij als pupil voor het eerst kennis met de voetbalsport. Bij Quick Boys doorliep hij alle jeugdselectieteams en speelde hij zelfs in het tweede elftal. ,,Helaas was ik niet goed genoeg. En uiteindelijk vond ik de Katwijkse mentaliteit – het biertje tijdens de derde helft – minstens net zo belangrijk. En daarin was ik niet de enige. Niet heel veel spelers van mijn lichting hebben de stap naar het eerste elftal kunnen maken.”

De droom om de hoofdmacht te bereiken wordt nu, hetzij via een andere route, alsnog verwezenlijkt. ,,De stap voor een jeugdspeler als ik was echt heel groot. Toen ik in het tweede elftal zat, kwam het besef en zette ik vol in op het studeren. Ik werk nu vijfenhalf jaar bij een praktijk in Leidschendam. Daar behandel ik voornamelijk sport gerelateerde blessures, zoals pees- en spierblessures. Toen het nieuws over het stoppen van Jan de Jager naar buiten kwam, dacht ik: hé, dat is misschien wel iets voor mij! Ook de mensen om mij heen zeiden dat tegen mij. Toen Gert Pluimgraaff belde, ging alles opeens heel snel.”

Het bestuurslid Selectievoetbal is blij met het toevoegen van Balkenende aan de medische staf. ,,Het is heel mooi dat we een ‘eigen’ Quick Boyzer naar voren kunnen schuiven. Christian heeft de gehele jeugdopleiding van de club doorlopen en weet wat er gevraagd wordt op Nieuw Zuid,” aldus Pluimgraaff.

Balkenende is ervan overtuigd dat hij met zijn kennis en praktijkervaring iets kan toevoegen aan de staf rondom het eerste elftal van de blauw-witten. ,,Ik ga mij focussen op het monitoren op fitheid en de van blessures herstellende spelers weer zo snel mogelijk op het veld te krijgen. Daarbij zal ik gebruik maken van de data waarover we de beschikking hebben. Bijvoorbeeld de informatie van een hartslagnemer met GPS. Daarnaast ga ik met de overige stafleden nog meer met videobeelden werken en met die kennis aan de slag gaan. Peter van Duijn zal voornamelijk zijn werkzaamheden rondom de behandelbank verrichten. Ik hoop op mijn manier ook een steentje kan bijdragen aan het bouwen van fit en succesvol team.”

De Technische Commissie wil Christian Balkenende langs deze weg heel veel succes en plezier toewensen met het uitoefenen van zijn nieuwe functie op Nieuw Zuid.