Vrouwen 1 ziet hard werken beloond

Aan elke derby kleeft wel een verhaal en de derby tegen F.C. Rijnvogels zit vol met verhalen. Een mengelmoes van spelers die in het verleden MET en TEGEN elkaar gevoetbald hebben, bij beide verenigingen. De laatste jaren was het vooral FC Rijnvogels die, terecht en soms onterecht, aan het langste eind trok dus onze dames moesten vol aan de bak. Trainer Johan Jonker kon over een volwaardige selectie beschikken terwijl aan Rijnvogels kant Jeanine de Vries ontbrak vanwege een slepende blessure.

VR-1

Beide teams kwamen in het begin van de wedstrijd niet tot grote kansen. Er was altijd wel iemand die een aanval in de kiem smoorden. Aan Quick Boys zijde stond het centrale verdediging duo als een huis. Rustig en bekwaam lieten ze de bal rondgaan of stonden ze op de juiste plek om de bal te onderscheppen. Aan Rijnvogels zijde werd spelverdeelster Maaike van den Berg fel op de huid gezeten door Jedidja van de Put. Er waren veel pittige duels maar de scheidsrechter had er goed het oog op. Halverwege de eerste helft werd Ingrid van Beelen diep gestuurd en vanaf de 16 meter haalde ze hard uit, 1-0. En nog was de koek niet op want de 2-0 werd na een mooie aanval ook binnengeschoten.

Een zeer terechte maar ook ongekende stand want er waren al wat kansen gemist door de thuisclub. Voor rust kwam Rijnvogels toch nog terug tot 2-1. Na rust moest Quick Boys schuin tegen de wind in en was de verwachting dat de F.C.R. zou gaan stormen, maar dat gebeurde niet. Pas na het inbrengen van een aantal jeugdtalenten konden ze een aantal keren, o.a. met Quinty de Haan, gevaarlijk doorkomen. Maar steeds was daar weer keepster Leonie Warmenhoven die met uitstekende reddingen haar doel leeg wist te houden. Langzaam liep de pijp leeg voor de bezoekers.

Uiteindelijk viel er nog een penalty voor Quick Boys, na een sliding van achteren, die door Caroline Jonker feilloos werd binnengeschoten. Het harde werken werd eindelijk eens beloond. Het getoonde voetbal zag er heel goed uit aan Quick Boys zijde, wellicht kunnen ze op de ranglijst nog een aantal plekken stijgen.

Bekijk hier het fotoverslag van de wedstrijd.