Wel kansen, geen punten voor Jong Quick Boys

Zaterdag 27 november speelde Jong Quick Boys de uitwedstrijd tegen Telstar. Het koude weer en geldende coronamaatregelen kwamen niet tegen goede aan de entourage van het BUKO-stadion. Desondanks werd er om 14:30 uur afgetrapt voor de wedstrijd tegen de witte leeuwen.

Moeizame start

Quick Boys begon moeizaam aan de wedstrijd en gaf Telstar de gelegenheid om in de beginfase de overhand te nemen. Na een klein kwartier spelen kwam de thuisploeg ook op voorsprong. Dankzij een voet van de blauwwitte viel een steekpass precies achter de verdediging, de aanvaller van Telstar faalde niet in de 1 op 1 en tekende voor de openingstreffer (1-0). Naarmate de 1e helft vorderde begon Quick Boys beter te voetballen, de wedstrijd was in balans en de blauwwitte werden kansrijker terwijl Telstar zich af en toe ook gevaarlijk voor het doel van Quick Boys liet zien. Pas in de laatste vijf minuten voor rust kreeg Quick Boys enkele grote kansen. De watervlugge Sem van Duijn werd een tweetal keer diep gestuurd en was de verdediging te snel af. Beide keren oog in oog met de keeper was het helaas de keeper van Telstar die twee keer als winnaar uit de strijd kwam en de inzet van Sem wist te keren met knappe reddingen. Ook Levi van Duijn was vlak voor rust dicht bij de gelijkmaker, zijn inzet trof via de keeper en de paal geen doel.

Telstar ging daarmee met een 1-0 voorsprong de rust in.

Quick Boys weer volop in de aanval

Na de thee ging Quick Boys door waar het mee was geëindigd voor rust, met aanvallend voetbal werden er kansen gecreëerd. Het was onder andere Lars Wietsma die de kans kreeg op de gelijkmaker, maar ook hij trof van dichtbij de keeper van Telstar. Uiteindelijk was het Alex van der Plas in de 62e minuut met de 1-1. De aanvaller mocht in het zestienmeter gebied de trekker overhalen en schoot de gelijkmaker hard in de bovenhoek. Nog geen 5 minuten later kreeg Quick Boys een grote kans om op voorsprong te komen, na een knappe actie was een leep balletje van Sten Schaap net te zacht.

In het laatste kwartier begon Telstar zich ook nadrukkelijker weer te melden voor het doel van de blauwwitte. Het beloofde daarmee een boeiend slot te worden waarin Quick Boys op zijn hoede moest zijn maar ook geloof had om de winst te pakken. In de 88e minuut was het de thuisploeg die op 2-1 voorsprong kwam, een voorzet werd van dichtbij binnengetikt.

Ondertussen had de avondschemering beslag gelegd op het kunstgrasveld en bleef tot frustratie van beide teams het licht van de lichtmasten uit. In de ruim 8 minuten blessuretijd ging Quick Boys nog op jacht naar de gelijkmaker. Het was echter Telstar dat de grootste kansen kreeg, maar zij wisten mede dankzij de paal en Thijs Ouwehand niet meer te scoren.

Teleurstelling

Zo eindigde de wedstrijd in een 2-1 nederlaag voor Jong Quick Boys. De teleurstelling zat er goed in bij Jong Quick Boys. Met name tussen de 20e en 75e  minuut speelde Quick Boys zeer verdienstelijk en creëerden een handvol grote kansen, helaas ontbrak het aan scherpte of geluk en was het ook de keeper van Telstar die enkele keren zijn team een goede dienst bewees.

Volgende week zaterdag staat er geen wedstrijd op het programma voor de mannen van Derek van der Plas, en of er op zaterdag 11 december om 14:30 afgetrapt gaat worden tegen Excelsior Maasluis is natuurlijk allerminst een zekerheid.