Voorbeschouwing Jong FC Volendam – Quick Boys

Morgen (zaterdag) staat voor Quick Boys de laatste competitiewedstrijd van het roerige jaar 2021 op het programma. De formatie van trainer Edwin Grünholz reist dan af naar Volendam om in het Kras Stadion aan te treden tegen de beloften van de plaatselijke voetbalclub. Het duel tussen Jong FC Volendam en Quick Boys begint om 14:00 uur (!) en staat onder leiding van scheidsrechter R.J.T. Vereijken. De inwoner van Beek en Donk wordt geassisteerd door J.L. de Koning en M. Wolfkamp, terwijl E. van der Vaart als vierde official fungeert. Helaas zijn wederom geen supporters welkom bij deze wedstrijd, maar Quick Boys TV is ook deze keer aanwezig om live-verslag te doen.

Inhaalprogramma
De wedstrijd tussen Jong FC Volendam en Quick Boys stond in eerste instantie gepland op zaterdag 13 november jongstleden. Omdat in het Kras Stadion een nieuw kunstgrasveld moesten worden aangeleverd, werd het duel verplaatst naar 18 december. Uiteindelijk is de confrontatie tussen de oranjehemden en de blauw-witten na onderling overleg weer naar voren gehaald aangezien de KNVB het gehele programma van speeldag 15 heeft geschrapt.

Vroege training
Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen – amateurs mogen niet sporten tussen 17:00 en 5:00 uur – voelden de blauw-witten zich genoodzaakt om zich op bijzondere wijze voor te bereiden op de aankomende wedstrijd. Zo stond de afsluitende donderdagtraining gepland in de vroege morgen. De spelers gaven massaal gehoor aan het verzoek om voor dag en dauw te gaan trainen. Zij werden tot hun eigen verbazing met gezang en Bengaals vuurwerk gesteund door de trouwe fans die het eerste elftal op deze manier een hart onder de riem wilden steken. De filmpjes van deze supportersactie gingen vervolgens de hele wereld over.

Onderlinge resultaten
Quick Boys en Jong FC Volendam troffen elkaar tot nu toe vijf keer eerder in competitieverband. De oranjehemden wonnen vier duels. De laatste confrontatie eindigde in een 3-1 overwinning voor de blauw-witten. Tommy Bekooij was op 7 september 2019 met drie doelpunten de grote man aan de zijde van de thuisploeg.

Stand van zaken
Met vijftien punten uit dertien duels bezet Jong FC Volendam momenteel de met Spakenburg gedeelde twaalfde plaats in de Jack’s League. Afgelopen weekeinde was de ploeg van trainer Johan Plat met 4-0 te sterk voor TEC uit Tiel. Lequincio Zeefuik opende voor de pauze de score, waarna Tayrell Wouter (2x) en Koen Blommestijn na de doelwisseling de eindstand bepaalden. Laatstgenoemde is met negen treffers de huidige clubtopscorer van de Volendammers.
Quick Boys moest in het uitduel met Jong Sparta voor het eerst in zes duels een nederlaag incasseren. De talentvolle Rotterdammers maakten hun hoge klassering op de ranglijst die middag absoluut waar. De eerste kans was weliswaar voor Kevin van Kippersluis, maar daarna trok de thuisploeg het initiatief na zich toe. Toch kwam de openingstreffer van Achraf Madi enigszins uit de lucht vallen. Quick Boys kwam zeer matig uit de kleedkamers en zag Marcus Scholten de voorsprong van de gastheren verdubbelen: 2-0. Diezelfde Scholten was ook verantwoordelijk voor de derde treffer van de rood-witten. Amper drie minuten later bracht invaller Sylvano Comvalius namens de bezoekers de spanning terug in de wedstrijd (3-1) en leek Quick Boys op jacht te kunnen naar de aansluitingstreffer. De blauw-witten zetten wel aan, maar wisten de Rotterdamse defensie niet te doen wankelen in het restant van de wedstrijd.

Live-uitzending
Vanwege de coronamaatregelen is ook bij het duel tussen Jong FC Volendam en Quick Boys geen publiek welkom. Het team van Quick Boys TV is echter wel aanwezig in het Kras Stadion om een rechtstreekse uitzending te verzorgen in samenwerking met Eyecons.

Rondje langs de velden
In deze inhaalspeelronde staat verder nog de wedstrijd tussen HHC Hardenberg en Excelsior Maassluis op het programma. De overige clubs komen niet in actie of spelen (onderlinge) oefenduels.