Woord van de voorzitter

Beste Quick Boyzers,

Op de laatstgehouden ALV zijn de leden unaniem akkoord gegaan met de bouw van een fysio-en oefenruimte bij de entree van het tribunegebouw. Een lang gekoesterde wens van de medische en technische staf is daarmee weer een stap verder gekomen. Het is nu een schone taak voor onze huisaannemer De Lange van der Plas om bij de bouw daarvan binnen zijn eigen begroting te blijven. Onze clubfysio FMT krijgt daarmee ook een vestiging in Katwijk. De nieuwbouw wordt uiterlijk op 1 augustus 2023 turn key opgeleverd.

Met de support van onder andere alle bollenstreekclubs is Ronalda Verdoes, ons bestuurslid “legal affairs”, gekozen in het bestuur van de CVTD. Onze belangenbehartiger van de tweede en derdedivisieclubs bij de KNVB. Voor de K.v.v. Quick Boys is het evident om ook in dat gremium haar bestuurlijke verantwoordelijkheid te nemen.

De CVTD heeft overigens recent een werkgroep ingesteld om te onderzoeken welke veiligheidsmaatregelen er op de sportparken voor het uitpubliek genomen dienen te worden. Een klantvriendelijke benadering is daarbij het credo.

Ik weet niet hoe u het WK van het Nederlands elftal heeft ervaren, maar ik vond het zelden het aankijken waard. De verrichtingen van het Marokkaanse elftal spraken meer tot de verbeelding.

Waar Quick Boyzers doorgaans in de derde helft een drankje gaan drinken, gingen Marokkaanse supporters massaal de straat op. En dat leidde soms tot ordinaire vechtpartijen met De Hermandad. Gelukkig stonden er direct in de samenleving deskundige mensen op om (terecht) te melden dat niet alle Marokkanen over één kam geschoren dienen te worden.

Voor menig (lokaal) bestuurder hopelijk een eyeopener om bij misstanden niet telkens met rigide strafmaatregelen te komen die uiteindelijk maar door een kleine groep ‘supporters’ worden veroorzaakt. Daarmee straf je immers het overgrote deel van de goedwillende voetballiefhebbers. U begrijpt wat ik bedoel te zeggen. Om misdragingen te beteugelen dient er maatwerk geleverd te worden. Met elkaar in gesprek te gaan. De samenwerking zoeken en niet met de vinger te wijzen.

Met het platform Kocon worden momenteel gesprekken gevoerd om elkaars expertise te gebruiken in het oppoetsen en verfijnen van het normen en waarden beleid op de sportparken in de gemeente Katwijk. Doel daarbij is ook een verjongingsslag te maken in onze stewardgroep. Jongere Quick Boyzers daarvoor te triggeren! We vergeten weleens dat stewards vooral onze gastheren en vrouwen zijn bij de uit en thuiswedstrijden van ons vlaggenschip. En zij daardoor ook de kosten voor externe beveiliging binnen de perken weten te houden.

De verduurzaming van ons sportpark is met de huidige energieprijzen bittere noodzaak, maar complex. We kunnen bijvoorbeeld ons sportpark wel volplempen met zonnepanelen, maar de veldverlichting brandt vooral in de avonduren. Ook zijn de daken niet altijd geschikt voor deze manier van energievoorziening. Opslag van energie is nu nog geen optie. Kortom, we hebben met Johan de Zwart en Jaap Hoek sr. een tweetal verkenners het veld ingestuurd om alle (on)mogelijkheden in kaart te brengen. Uiteraard worden daarbij ook de financiering en de subsidiemogelijkheden onderzocht. Zij zijn gepokt en gemazeld in de bouwwereld. Als u zelf ook ideeën hebt weet u ze te vinden!

Het uitgestelde eeuwfeest krijgt op 19-20 en 21 januari 2023 met allerlei activiteiten in en rond ons clubhuis een daverende apotheose. Houdt zeker na de jaarwisseling de website in de gaten voor de details. Dank aan allen die zich hiervoor inspannen.

We kunnen sportief gezien terugzien op een roerig (Corona) jaar, maar de ranglijst van dit moment vergoedt veel. Het biedt zelfs nog kansen op een goede eindnotering, maar alle neuzen dienen dan wel de goede kant op te staan. Ik spreek dan ook de hoop uit dat alle vrijwilligers, het publiek, spelers en de technische staf óók in 2023 hun beste beentje voorzetten.

Namens het bestuur wens ik u en allen die u dierbaar zijn goede Kerstdagen en een sportief maar bovenal gezond 2023 toe!

Bart van Kruistum