Woord van de voorzitter

Beste Quick Boyzers,

Het jaar 2021 zit er bijna op en weer worden we geconfronteerd met een lockdown. Voor het derde seizoen op rij dreigt voor de voetbalminnende gemeente Katwijk een teleurstelling. Hopelijk wordt de soep dit keer niet zo heet gegeten en kunnen we in februari 2022 weer van start. In dat geval dient u rekening te houden met doordeweekse speeldagen. Laten we ons in ieder geval een beetje aan de leefregels houden, want we hebben de duur van de lockdown (deels) in eigen hand. De laatste berichten zijn in ieder geval bemoedigend, want de nieuwe omikronvariant schijnt niet zo ziekmakend te zijn en de eerste coronapil is op de Amerikaanse markt vrijgegeven. Nu is het nog wachten op bestuurders die de rug rechten en de idee-fix van een maakbare samenleving durven af te schudden.

Ons vlaggenschip kende een stroeve start, maar lijkt nu de weg voorzichtig omhoog te hebben gevonden. Ondertussen wordt er ook al gekeken naar het nieuwe seizoen, want onder andere het scorend vermogen van de selectie kan nog wel wat opgekrikt worden. Dit alles onder de bezielende leiding van Edwin Grünholz, die hopelijk nu eens een héél seizoen kan afmaken en kan laten zien wat hij aan het einde van de competitie allemaal in zijn mars heeft. De doelstelling voor dit seizoen blijft in ieder geval het linkerrijtje.

Ondanks alle misère groeit de vereniging tegen de klippen op. De teller staat inmiddels op ruim 2700 leden. Quick Boys telt een uiterst loyale en trouwe achterban, met leden die soms meer dan zestig jaren lid zijn. De najaars-ALV van afgelopen keer telde tientallen jubilarissen en dat is veelzeggend!

Gelukkig zitten ook onze vrijwilligers niet bij de pakken neer. Ondanks alle beperkingen wordt er vooral gekeken en gehandeld naar wat wél kan en mogelijk is. Prachtig om te zien: het kenmerk van een échte Quick Boyzer. Of zou het enorme schildersgilde in het ledenbestand van Quick Boys daar een grote factor in zijn? We zullen het nooit weten. In ieder geval dank aan het Mediateam, dat ervoor zorgt dat de wedstrijden bij u in de huiskamer of het clubhuis te zien zijn. Ook zijn zij de verbindende factor tussen de verschillende communicatiekanalen tijdens de lockdown. Zij staan paraat voor ons. Chapeau! Al blijft voetbal zonder publiek natuurlijk een drama.

Het zal u niet zijn ontgaan dat LED-boarding zijn entree op het hoofdveld heeft gemaakt. Dankzij de financiering door de voetbalclub, maar vooral door de inspanningen van het LED-verkoopteam kon in korte tijd het bordje uitverkocht worden opgehangen. Sponsoren ijverden zich om de mooiste LED-reclames te tonen. Het wachten is nu op verdere actie van de Businessclub, want op de korte zijden van het veld kunnen we ook nog wel wat LED-boarding kwijt.
Afgelopen november was Quick Boys even wereldnieuws. Op de vraag van supporterscollectief Tifosi QB of tijdens die vroege ochtendtraining een fakkeltje ter bemoediging mocht worden afgestoken, kon ik uiteraard alleen maar bevestigend antwoorden. Misschien had ik moeten doorvragen, want er zat ook een “enkele’’ vuurpijl tussen. De omwonenden van Nieuw Zuid zijn inmiddels met een gift-box bedankt voor hun decennialange verdraagzaamheid richting onze club! Prettig ook om te weten dat er geen enkel oranjehemd op de Laan van Nieuw Zuid woont.

Onvermoeibaar is de jubileum-en loterijcommissie. Wederom worden er plannen gesmeed om in 2022 het in de ‘’corona gevallen’’ eeuwfeest uitbundig over te doen. Ondanks alle onzekerheden in deze tijd toch proberen door te pakken. Daar kunnen we alleen maar respect voor hebben. Heel veel dank daarvoor.

Momenteel worden er ook druk voorbereidingen getroffen voor de realisatie van een nieuwe koffie-corner naast het hoofdveld. De aanvraag van een gebruikersvergunning voor de nieuwe fitnessruimte en de fysio-behandelkamers is in een afrondende fase. Dat laatste betekent een welkome aanvulling van de faciliteiten voor onze selectieteams en andere gebruikers.

Maar nu even helemaal niets. Coronatijd vergt veel van het improvisatietalent van het bestuur en alle vrijwilligers. Dan zijn de komende dagen zeer welkom om even op adem te komen met allen die je dierbaar zijn. Even back tot the basic.

Namens het bestuur wens ik u goede Kerstdagen en een voorspoedig, maar bovenal gezond 2022 toe,

Bart van Kruistum
Voorzitter K.v.v. Quick Boys