Woord van de voorzitter

Beste Quick Boyzers, 

Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar de resultaten van ons vlaggenschip liegen er niet om. Het lijkt er in ieder geval op dat de mannen van Edwin Grunholz de smaak te pakken hebben gekregen. Een mooie ontwikkeling na een lange tijd van Corona-shit waarin we met z’n allen nauwelijks aan voetbal toekwamen. Maar we zijn er nog niet! In deze competitie kan iedereen van elkaar winnen en kunnen twee verliespartijen je zomaar weer in het rechterrijtje doen belanden.  

Het is dan ook fantastisch te zien dat onze supportersaanhang zich als één front achter ons eerste team schaart. De verre uitwedstrijd tegen De Treffers was daar een prachtig voorbeeld van. Het blijft echter wel oppassen geblazen, want onoirbare gedragingen door een (gelukkig marginaal) deel van onze achterban worden door onze ‘’vrienden’’ van buiten de Quick Boys familie vaak uitvergroot. Er is dan ook niks mis mee elkaar op fout gedrag aan te spreken en zonodig te corrigeren. Al kan ik niet ontkennen dat veel excessen ontstaan door het ontbreken van hersencellen en het ontberen van een goed glas Heineken 0.0 voor de wedstrijd 

Complimenten ook voor allen die betrokken zijn bij de jeugdopleiding. Meer en meer wordt zichtbaar waar een gestructureerde opbouw en trainingsmethodiek van de jeugdselectie-teams toe kan leiden. Chapeau dan ook voor het team van Jerry Ubbink die strak in de leer weet te blijven en koers houdt. ‘’Eigen jongens’’ zien onze supporters ook graag terug in de A selectie. De keuzeheren zijn daar, zoals u in het selectiebeleid kunt zien, niet blind voor. Ook zij onderkennen dat we met een talentvolle lichting jonge voetballers te maken hebben. Nu nog wel met z’n allen het geduld weten op te brengen. Je bent niet zomaar een vaste waarde in de basis.  

Het is geen vanzelfsprekendheid dat bij het betreden van ons sportpark alles spic en span is. De derby tegen die andere club liet bijvoorbeeld zien hoeveel werk er verzet moest worden om alles weer tiptop voor de volgende wedstrijd op orde te krijgen. Dank dan ook aan de terreincommissie voor alle inspanningen. Zij laten week in week uit zien dat de pensioenleeftijd makkelijk nog met minimaal 10 jaren opgeplust kan worden!  

De jubileumcommissie is achter de schermen keihard aan het werk om van het uitgestelde jubileumprogramma een groot succes te maken. Gelet op eerdere ervaringen is hun dat wel toevertrouwd! Ook bij hen geldt de uitdaging om de lat telkens een stukje hoger te leggen. Houdt in ieder geval de inschrijvingsdata van alle activiteiten in de smiezen, want dat voorkomt teleurstellingen.  

Nu we hopelijk alle Corona- beperkingen (voorgoed) achter ons hebben gelaten kunnen we ons vizier weer richten op nieuwe plannen. Hoog op het lijstje staat de beveiliging van ons sportpark. Wederom is gebleken dat er mensen zijn die zich niet storen aan de gedrags-regels op Nieuw Zuid. Bij de ingang Zuid en bij de hoofdingang ter plekke van de ticket-verkoop zullen tourniquets geplaatst gaan worden. Daarmee wordt in ieder geval bereikt dat onze stewards niet overlopen kunnen worden. De veiligheid van de stewards staat voorop. 

De twee blokhutten als uitgiftepunt rond het hoofdveld gaan vervangen worden. Een beetje meer comfort voor onze vrijwilligers is wenselijk. Ook zal deze zomer een beschutte ruimte gecreëerd gaan worden voor onze leden en supporters met een beperking. De gift uit het RABO-wensenfonds zal daarvoor aangewend worden. 

Verduurzamen staat hoog op de agenda van het bestuur. Het dak van het clubhuis wordt volgelegd met zonnepanelen. Het doel daarvan is om minimaal het elektra verbruik in het clubhuis te compenseren. De kosten van het gasverbruik in de vereniging zijn buitensporig hoog en zullen in de toekomst alleen maar verder stijgen. Ook hier wordt onderzocht welke energiebesparende maatregelen maximaal resultaat opleveren. In ieder geval zijn de revenuen van de gala-avond in Huis ter Duin van zaterdag 8 oktober aanstaande bestemd voor verduurzaamheidsmaatregelen. 

We onderzoeken ook nog of het mogelijk is om het groot onderhoud van het hoofdveld naar voren te trekken. Een hebrideveld staat namelijk hoog op het wensenlijstje. Niet alleen zouden er meer wedstrijden op gespeeld kunnen worden, maar zal ook de kwaliteit van de grasmat in de winterdag substantieel toenemen.   

Tot slot nog even dit, Quick Boys is een grote vereniging met een enorme supporters-aanhang die onze A-selectie tot in alle verre uithoeken van het land volgt. Supporters die zich niet onbetuigd laten als er werk aan de winkel is om fantastische spandoeken te vervaardigen. De beelden van dat spandoek in de laatstgehouden derby staan nog op ons netvlies. Bedenk echter wel dat menig overheidsdienaar daar geen oog voor heeft. Het is de openbare orde en het schoonvegen van het eigen straatje dat vandaag de bestuurlijke cultuur is. 

Bedenk dus dat je het bestuur in een ongemakkelijke positie manoeuvreert als een lichtkogel of andersoortig vuurwerk bij een wedstrijd per ongeluk afgaat en/of in het uitvak terecht komt. Het bestuur zal dan zeker strenge repercussies niet schuwen. Niet doen dus.  

Bart van Kruistum.