Woord van de voorzitter

Beste Quick Boyzers,

We kunnen terugzien op een zeer geslaagde jubileumfeestweek. Tal van evenementen zijn op de rit gezet met voor elk wat wils. De culinaire avond was een grandioos succes, maar ook de opkomst voor de kerkdienst op veld 3 was indrukwekkend.

Tijdens de feestweek vielen de bands goed in de smaak. Stond het repertoire het publiek soms niet aan dan werd er snel geschakeld.

Heel veel dank aan de jubileumcommissie en alle andere vrijwilligers die zich in de voorbereiding en tijdens de feestweek de poten uit het lijf gewerkt hebben. Chapeau!   

De rust is voor even weergekeerd op Nieuw Zuid, maar er wordt ondertussen hard gewerkt aan de nieuwe koffiecorners rondom het hoofdveld. Ook de nieuwe opstelplaats voor de bezoekers met een beperking ter hoogte van het oude scorebord krijgt zijn beslag. De grasmat op het hoofdveld is flink onder handen genomen en ligt er inmiddels als een biljartlaken bij. Als het weer geen spelbreker wordt dan kan de grasmat in augustus weer bespeeld worden.

U heeft kunnen zien dat de beveiliging van ons hoofdveld voortvarend ter hand is genomen. Doel daarvan is om de toestroom van de bezoekers beter te controleren en te reguleren, maar ook om daarmee de inhuur van externe beveiliging te beperken. De krapte op de arbeidsmarkt gaat ook de beveiligingsbureaus niet voorbij en dat zien we terug in de tarieven. Het bestuur heeft echter niet de illusie dat daarmee alles direct pais en vree is. Want hoe je het ook wendt of keert, ons veiligheidsgevoel op NZ begint bij de wil om met elkaar bij misstanden corrigerend op te treden. Niet wegkijken dus en optreden bij ongepaste gedragingen…. Het afgelopen seizoen heeft ons vele duizenden euro’s aan boetes gekost. De eerstkomende thuiswedstrijd tegen RBB moet zonder publiek gespeeld worden. De volgende sanctie kan zomaar puntenaftrek zijn.

Het QB-vlaggenschip is momenteel op zomerreces. De eerste training voor het nieuwe seizoen staat voor vrijdag 22 juli aanstaande op de rol. Het afgelopen seizoen is als een nachtkaars uitgegaan. Onder andere blessureleed en schorsingen hebben daaraan ten grondslag gelegen, maar bij Quick Boys tellen dat soort excuses niet. Het heeft de goede reeks aan wedstrijden in ieder geval overschaduwd.

De technische staf heeft in de afgelopen maanden zijn stinkende best gedaan om een uitgebalanceerde selectie samen te stellen. Ambitie, de juiste karakters bij elkaar en inpasbaarheid zijn daarbij nog nadrukkelijker kernbegrippen geweest. Verstoppertje spelen is er het komend seizoen voor niemand bij. Er is nu op elke positie geduchte concurrentie aanwezig. Er staat ons dan ook een uitdagend seizoen te wachten met al vroeg in het seizoen wedstrijden om van te watertanden!  

Last, but not least…het QB-publiek is loyaal maar ook uiterst kritisch en daar moet je als spelersgroep, staf en bestuur mee om kunnen gaan. Ook als het ongenuanceerd is. Daarentegen beseft het bestuur dat een nog betere communicatie veel ruis van de lijn kan halen.

Het is echter misplaatst te denken dat Quick Boys na zijn eerste uitgespeelde seizoen in de tweede divisie het lek boven heeft. Daar zijn we te lang voor weggeweest. Er zullen nog heel veel stappen gemaakt moeten worden. In de wetten van de tweede divisie telt het niet of je grootste amateurclub bent, de beste feesten kunt organiseren, de meest roemruchte aanhang hebt of dat je het mooiste sportpark van Nederland herbergt. Je moet die bal er gewoon in prikken. Dat telt!

Namens het bestuur wens ik u een mooie zomer toe en hopelijk tot snel op Nieuw Zuid.

 

Bart van Kruistum