Zevenklapper tegen Excelsior Maassluis

In de wedstrijd tegen Excelsior Maassluis heeft Quick Boys de kater van de vorige wedstrijd weggespoeld. Quick Boys deed aan klantenbinding, behalve de blauwwitten mocht het publiek zich de winnaar noemen van deze wedstrijd waarin doelman Tom Boks niet minder dan zevenmaal de bal uit het net moest vissen.

Nadat beide teams de tijd hadden genomen elkaar af te tasten kwam Quick Boys na tien minuten spelen op voorsprong. Danny van den Meiracker, weer in de basis na een blessureperiode, rondde een vanaf de linkerflank opgezette aanval koppend af. Al te lang kon Quick Boys niet genieten van die voorsprong. Na een overtreding mocht Excelsior Maassluis op ruime afstand van het doel van Paul van der Helm een vrije schop nemen, een klus waarmee Gabri Urbanus zich bemoeide. Urbanus mikte de bal onderkant lat waarna de bal via Van der Helm in het doel belandde. Beide tegenstanders konden weer op zoek naar de voorsprong in de wedstrijd, nog steeds konden beiden het verschil niet maken en kwamen voorlopig niet tot doelkansen.

Na een half uur kwam Quick Boys weer op voorsprong. Vanaf de eigen helft werd Tyrone Owusu door Jeffrey Ket gevonden. Na een puike balaanname van Owusu was het vinden van het doel een koud kunstje voor Owusu, weer had Quick Boys de leiding genomen in de wedstrijd. Tot dusverre had Quick Boys zich uiterst efficiënt getoond bij het benutten van de doelkansen. Vijf minuten later leek Quick Boys de voorsprong verder op te hogen uit een vrije schop waaruit Danny van den Meiracker werd gevonden die koppend een doelpoging waagde. Doelman Boks wist met het nodige kunst- en vliegwerk zijn doel alsnog schoon te houden.

De blauwwitten hadden Excelsior Maassluis de duimschroeven aangedraaid en waren op zoek naar meer doelpunten. In deze wedstrijdfase werd een door Quick Boys geclaimde strafschop door arbiter Cantineau weggewuifd, wel mochten de blauwwitten een hoekschop nemen die zonder gevolgen bleef. De werklust van Quick Boys werd alsnog beloond toen Youssef el Kachati op aangeven van Aleksandar Bjelica Tom Boks passeerde. Op slag van rust leek Excelsior Maassluis de marge weer te verkleinen. Nino van den Beemt plaatste een ziedend schot dat door Paul van der Helm uit de kruising werd getikt. Met een 3 – 1 tussenstand gingen beide teams aan de thee.

Na de rust keerde Excelsior Maassluis zonder Nino van den Beemt en Kevin Dercks terug in het veld, zij waren vervangen door Gijs Abbas en Ilano Tivas Silva. De tricolores lieten al snel blijken zich nog niet bij de dreigende nederlaag te hebben neergelegd. Excelsior Maassluis dacht met meer lengte voorin alsnog het gewenste resultaat te bereiken. Het gevaar moest komen van de boomlange Tobias Kleijweg en Gabri Urbanus. Het gewenste succes bleef uit, de gasten kwamen niet verder dan het rondspelen van de bal rondom het strafschopgebied zonder gevaarlijk te worden. Aan de andere kant liet Quick Boys zich voorlopig weinig zien op de speelhelft van Excelsior Maassluis.

Na ruim een kwartier spelen leek Youssef El Kachati na een rush gevaarlijk te worden, leek naar de grond te worden gewerkt, claimde een strafschop maar werd beloond met een gele kaart. Toch wist Quick Boys halverwege de tweede helft de marge alsnog te verhogen. De net ingevallen Jan Willem Kamp kon vanaf de eigen speelhelft het veld oversteken, had meerdere afspeelkansen, maar ging voor eigen succes om tenslotte de bal onhoudbaar in de verre hoek te plaatsen.

In de resterende tijd kreeg Excelsior Maassluis alsnog loon naar werken toen Tobias Kleijweg de marge terugbracht tot twee doelpunten. Heel eventjes mochten de gasten hopen dat er wellicht nog meer te halen zou zijn in deze wedstrijd. Die hoop konden ze al snel laten varen. Youssel El Kachati kreeg het op zijn heupen en ontwikkelde zich tot de absolute matchwinner tegen de moegestreden defensie van Excelsior Maassluis.

In een tijdsspanne van amper acht minuten wist El Kachati drie keer het net te vinden, het ene doelpunt nog fraaier dan de ander. El Kachati bepaalde de uitslag op 7 – 2. Het is lang geleden dat een tegenstander van Quick Boys met dergelijke cijfers Sportpark Nieuw Zuid verliet.