Woord van de voorzitter

Beste Quick Boyzers,

We kunnen niet ontkennen dat de mannen van Edwin Grunholz de competitie goed gestart zijn. We liggen in ieder geval op koers voor de doelstelling van dit seizoen. Maar het zal Quick Boys niet zijn als we niet meer willen… Begrijpelijk, maar een goede reeks wedstrijden wordt in deze fase nog weleens afgewisseld met een minder optreden en dat is in deze competitie dodelijk. Het is de spirit en de drive te willen winnen die je elke wedstrijd opnieuw moet laten zien.

Zoals al eerder bekend is gemaakt nemen we aan het einde van dit seizoen afscheid van Edwin Grunholz. Coronatijd was niet de gemakkelijkste periode voor de technische staf, maar uiteindelijk heeft Grunholz en de zijnen de A-selectie in rustiger vaarwater weten te loodsen. Een uitgebalanceerd en weldoordacht selectiebeleid lag daaraan ten grondslag. Hopelijk weet Edwin zijn tijd bij Quick Boys goed af te sluiten. De stand is veelbelovend.

Een warm welkom voor de nieuwe trainer Thomas Duivenvoorden die straks het stokje gaat overnemen. Heel terecht dat hij zich voor nu volledig wenst te focussen op De Rijnvogels, met wie hij mooie resultaten weet te boeken.

Het bestuur heeft de afgelopen maanden niet stilgezeten. Veel werk is verzet om de veiligheid rondom ons hoofdveld te vergroten. De kinderziektes van de kaartcontrole zijn bijna overwonnen. De vele storingen leidden soms tot lange rijen bij de tourniquets, maar dat was tegelijkertijd wel een mooie gelegenheid om met elkaar in gesprek te komen. Graag wil ik u voor de spreiding van bezoekersaantallen attenderen op de ingang Zuid, waar de nieuwe fiets opstelstrook bij de tourniquets zeer uitnodigend is.

De koffiecorners draaien inmiddels op volle toeren. Kosten noch moeite zijn gespaard om onze vrijwilligers te faciliteren. Uiteraard zijn zij nu aan zet om omzet te draaien. De schoorsteen moet roken. In ieder geval zijn de loterijgelden goed besteed. Dat geldt ook voor de nieuwe opstelplaats voor mensen met een beperking. Eerdaags wordt daar ook nog een windscherm geplaatst. Dat is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het RABO-wensenfonds.

Niet onvermeld mag de prachtige opbrengst van het laatstgehouden gala blijven. Ook de grandeur van die avond sprak tot de verbeelding. Telkens weer een grootse prestatie van de galacommissie. Chapeau daarvoor! Het is fantastisch dat nog steeds vele vrijwilligers zich in alle bescheidenheid en op ingetogen wijze verdienstelijk voor de club wensen te maken.

In één adem noem ik dan bijvoorbeeld ook de terreincommissie die ons al jaar en dag behoed voor torenhoge beheerskosten van ons sportpark. De momenten aan de koffietafel zijn daar unieke ervaringen. De opbeurende woorden die je daar ten deel kunnen vallen als het je sportief allemaal een beetje tegenzit, voelt er als een warm bad. Redenen genoeg om eens te overdenken wat je als pensionado (of op nog jongere leeftijd) kunt betekenen voor de terreincommissie. Als je naar die samenstelling kijkt hoef je echt niet per se twee rechterhanden te hebben. Vele handen maken licht werk.

De opbrengst van het gala zal besteed gaan worden aan de verduurzaming van ons sportpark. De oplopende energiekosten zijn een hot item in de samenleving. Dus ook bij ons. Gelukkig hebben wij vanwege een doorlopend contract nog even respijt om de verduurzaming goed voor te bereiden. Een werkgroep is daarvoor al samengesteld.

Het speeltuintje met de nieuwe speeltoestellen is bijna klaar. Dank aan de loterijcommissie, “de Tifosi”, de supportersvereniging, de club van 100 en de KOK voor hun bijdrage en inzet! Steeds wordt ons sportpark een stukje mooier gemaakt.

We vergeten soms dat we vooral een voetbalclub zijn. De recreatieve jeugdafdeling met bijna 100 teams (…) draait als een geoliede machine en dat is niet vanzelfsprekend. Met elk spelertje keurig in het tenue en met een trainer en/of begeleiding kun je prima voor de dag komen! Een diepe buiging voor de jeugdcommissie is dan ook zeker gepast.

Ook het sinterklaasfeest met 300 aanmeldingen op 2 december aanstaande zullen de harten van de kinderen sneller doen kloppen. Er zal geen kind aan de kant blijven staan.

Het is tot slot geweldig te constateren dat onze supporters en stewards wel degelijk in staat zijn een wedstrijd gladjes te laten verlopen. Met zo’n grote aanhang is dat niet niks. Dank aan allen die zich hiervoor inspannen.

Bart van Kruistum.