In memoriam: Jan van Wolferen

Met grote ontsteltenis vernamen we het droevige bericht dat na een zeer kort ziekbed onze clubhuisbeheerder Jan van Wolferen is overleden. Gedurende een lange reeks van jaren was Jan hét gezicht van Quick Boys in ons clubhuis. Hij was een stille levensgenieter met wie je gezellig een biertje kon drinken.

Wie kende Jan niet? Als er binnenbrandjes waren, wist Jan vrijwel altijd op minnelijke wijze de boel te sussen en de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. Ruzie met Jan krijgen was daarbij welhaast onmogelijk. Vele uren, week in en week uit, was hij actief betrokken bij het reilen en zeilen van Quick Boys. Vaak werd daarbij de gehele familie Van Wolferen opgetrommeld.                                                                                      

Ook in de loterij- en de veilingcommissie was Jan de grote animator. Telkens meldde hij na weer een succesvolle veiling: “Dit is de laatste keer geweest’’. Om vervolgens de daarop volgende keer wéér op te draven. Dat typeerde Jan. Altijd in touw voor zijn club Quick Boys. Maar hij liep daar nooit mee te koop. Ingetogen wist hij op zijn eigen wijze velen in beweging te krijgen en was je óók voor goede raad bij Jan aan het juiste adres. Jan was van vele markten thuis.

Wij wensen zijn vrouw Corrie, ons bestuurslid Kees en de andere gezinsleden, kleinkinderen, zijn moeder en zijn schoonmoeder en allen die hem dierbaar waren heel veel sterkte toe om dit verlies te kunnen dragen.

Quick Boys verliest in Jan een stille kracht en een zeer aimabel mens. Wij zullen hem node missen.

Het bestuur.

Rouwkaart Jan van Wolferen

 

Geef een reactie