Quick Boys ijskoud de betere tegen HHC Hardenberg

Quick Boys heeft de wedstrijd tegen HHC Hardenberg met winst afgesloten. Met de harde wind in de rug wisten de blauw-witten in de eerste helft uit te lopen naar een 3-0 voorsprong. Tot halverwege de tweede helft leek er daarna niets aan de hand, totdat HHC Hardenberg plotseling twee keer tot scoren kwam. Daarmee was de spanning weer terug in de wedstrijd. Nog meer doelpunten bleven uit en Quick Boys kon weer drie punten aan het puntentotaal toevoegen.

Na de aftrap namen beide tegenstanders de tijd om elkaar af te tasten. HHC won de toss en hun spelopvatting werd al snel duidelijk: de aanvalsopzet van de thuisploeg ontregelen door vroeg te storen bij de opbouw. Daar leken de oranjehemden voorlopig goed in te slagen. De eerste doelkans was na bijna tien minuten spelen voor HHC Hardenberg. Drost kon gevaarlijk worden maar moest zijn meerdere erkennen in doelman Van der Helm. Een paar minuten later kwam Sem van Duijn dreigend door aan de overkant. Hij kwam net tekort om de score te openen.

Bijna halverwege de eerste helft liet Quick Boys de tanden zien. Vanuit het middenveld slaagde Broekhuizen erin om Sem van Duijn te bereiken, die de bal in de doelmond plaatste. Zowel Blommestijn als Broekhuizen konden niet profiteren. Uit de hoekschop die volgde, miste Sem van Duijn de bal.

Toch kwamen de Katwijkers in deze wedstrijdfase op voorsprong, uit een dood spelmoment. Een vrije schop bereikte Blommestijn, die het net wist te vinden. In de periode die volgde, gebeurde er weinig. Aan beide kanten kwamen geen scoringskansen meer.

Tien minuten voor de rust verdubbelde Quick Boys de voorsprong. Owusu vond Sem van Duijn met een knappe pass. De jonge buitenspeler bediende Blommestijn vanaf de achterlijn, die deze doelkans kon verzilveren. HHC Hardenberg was het even helemaal kwijt en kwam verdedigend tekort, onder de druk van de thuisploeg. Broekhuizen lag aan de basis van de 3-0 voorsprong. Zijn gekraakte schot werd een prooi voor de doorgelopen Sem van Duijn, die de bal achter doelman Maats plaatste. In de resterende tijd tot de rust wilden de gasten de tussenstand een iets dragelijker gezicht te geven. Drost, Van der Leij en Strijker deden een poging maar met kunst- en vliegwerk wist Van der Helm zijn doel schoon te houden.

Zo was Quick Boys in deze eerste helft heel doelmatig omgegaan met de doelkansen en kon het met een mooie voorsprong aan de thee.

HHC Hardenberg kwam met twee verse krachten uit de kleedkamer. Ten Brinke en Reinders waren vervangen door Kuba en Brzezowski. Iedereen verwachtte dat de gasten Quick Boys onder druk zouden zetten, met de harde wind in de rug. Maar het waren juist de blauw-witten die na vijf minuten de eerste doelkans wisten te forceren. Doelman Maats had alle moeite om een vrije schop van Owusu onder controle te krijgen. Helaas kon Blommestijn niet profiteren en zo zijn hattrick voltooien.

Na tien minuten spelen, liet Drost de mogelijkheid liggen om eindelijk de ban te breken voor HHC Hardenberg. Iets later leek het even dreigend te worden met Van der Leij, maar verder kon de ploeg nog altijd niet overtuigen. Pas na nieuwe wissels werd eindelijk het net gevonden, door de Lange. Daar was wel een defensieve slordigheid aan de kant van Quick Boys voor nodig.

Er leek nog niks aan de hand voor de thuisploeg. Dat veranderde met nog een kwartier op de klok, toen Wissink met een afstandsschot de spanning weer helemaal terugbracht. In een paar minuten tijd werd de marge zo teruggebracht naar één doelpunt en was HHC vanuit een kansloze positie weer helemaal terug in deze wedstrijd.

Hoewel Koning Winter officieel al is vertrokken, liet hij zich alsnog gelden. Een forse hagelbui maakte het veld onbespeelbaar, waardoor arbiter De Vries zich genoodzaakt zag de wedstrijd voorlopig stil te leggen. Welk team zou hiervan kunnen profiteren?

Na de hervatting resteerden tien minuten van de reguliere speeltijd, en dan natuurlijk nog de extra tijd. Genoeg mogelijkheid dus voor Hardenberg om alsnog tenminste een punt uit het vuur te slepen. Meermaals leek Van der Leij ook dichtbij een doelpunt, zelfs diep in blessuretijd. Maar die kansen bleven onbenut, waardoor Quick Boys de gasten met een 3-2 nederlaag naar huis stuurde.

Foto’s: Pro Shots