Quick Boys geen makkelijke prooi voor de Witte Leeuwen

Quick Boys 1 heeft niet de eenvoudigste route gekozen in de eerste wedstrijden van de oefenperiode. In anderhalve week tijd is er geoefend tegen drie BVO’s. Een beperkte uitnederlaag tegen Willem II werd gevolgd door een knappe winst op Jong PSV.

Nu kreeg het eerstedivisionist Telstar uit Velsen op visite. De ploeg van Andries Jonker had het een helft lang heel lastig op Nieuw Zuid en kon pas na rust het verschil maken.

DSC05242

Het beginsignaal van deze wedstrijd werd gevolgd door een behoorlijk lange fase waarin beide elftallen elkaar vooral aftastten. Er was geen sprake van krachtsverschil. En helaas ook niet van grote kansen voor beide doelen. Toch was het zeker niet saai, er werd leuk gevoetbald.

In de loop van de eerste helft bouwde Quick Boys aan een licht overwicht. Comvalius mocht aanleggen van afstand, maar schoot naast. Daarna kegelde Van Kippersluis uit een lastige hoek de bal keihard in het zijnet. Vervolgens was het Tejan-time. Eerst combineerde hij knap met Comvalius en produceerde een vlammend schot. Dat ging er niet in, dankzij keeper en paal. Een paar minuten later haalde hij opnieuw schitterend uit, maar de bal zeilde rakelings over de lat.

DSC05435

Ook Telstar liet zich niet onbetuigd in deze meest opwindende fase van het duel. Pim van der Plas had een knappe redding nodig om een doelpunt te voorkomen. Daarna zag hij opnieuw een aanvaller alleen op zich afkomen. Maar die produceerde een rollertje dat ruim naast ging.

Edwin Grünholz koos ervoor om zijn reserves veel speeltijd te geven en sloeg direct na rust aan het wisselen. Zijn collega-trainer Andries Jonker wachtte juist tot het laatste kwartier. Een en ander had wel gevolgen voor de krachtsverhoudingen en het spelbeeld. Veel meer dan in de eerste helft kwam Telstar aan aanvallen toe. En in de 54e minuut was het raak. Quick Boys gaf te veel ruimte weg aan de eigen linkerkant. Dat leidde tot een goede voorzet, een rake kopbal en dus de 0-1.

DSC05566

Nog geen tien minuten later werd de achterstand verdubbeld, na een misverstand in de achterhoede. Ongeveer een kwartier voor tijd kwamen de Katwijkers pas weer tot een grote kans. Invaller De Vré schoot de bal van afstand net langs de verkeerde kant van de paal.

Bij Telstar werd daarna het elftal flink gerenoveerd. En een paar minuten later was het zowaar raak uit een hoekschop. Net als afgelopen zaterdag heette de doelpuntenmaker Levi van Duijn. De supersub rondde knap af met het hoofd.

DSC05577

De aansluiting hield maar een minuutje stand. Al heel snel viel de 1-3 weer aan de andere kant. Vlak voor tijd liet Tejan zich nog maar eens gelden. Hij zag de keeper een eind voor het doel staan en probeerde het van grote afstand. Die poging ging rakelings naast.

Al met al kunnen we opnieuw spreken van een verdienstelijke oefenpot van Quick Boys.