Koninklijke muur blijft opnieuw overeind tegen Quick Boys

De uitbeurt van Quick Boys tegen Koninklijke HFC deed in een aantal opzichten denken aan twee andere wedstrijden.

Natuurlijk het duel op hetzelfde sportpark van twee seizoenen geleden. Ook daarin kwam de thuisploeg gelukkig aan een voorsprong en deden de blauw-witten daarna alles om te scoren, wat uiteindelijk niet lukte.

Verder gingen de gedachten terug naar een paar weken geleden, in Maassluis. Net als toen begon de ploeg van Grünholz sterk tegen HFC en kwam al vrij snel op 0-1. En ook nu leek Quick Boys daarna wat gas terug te nemen. Het liet de tegenstander terugkomen in de wedstrijd, waarna de eerste de beste serieuze kans de gelijkmaker betekende.

In de beginfase waren de gasten duidelijk de betere. Dat leidde ook tot flinke kansen. In de 7e minuut raakte Runderkamp de lat met een schot van afstand. Een kleine tien minuten later was het de beurt aan Bekooij. Na een fantastische actie schoot hij op de paal.

Deze twee spelers zorgden vlak daarna voor de voorsprong. Weer was er goed werk van Bekooij, die het overzicht behield en Runderkamp wist te vinden. Hij liet de keeper kansloos met een geplaatste bal.

Zoals gezegd liet Quick Boys de teugels vanaf dat moment een beetje vieren. In de 24e minuut wist Boer namens HFC de 1-1 te maken. Uit een corner viel de bal vrij gelukkig binnen.

En even later waren de rollen zelfs helemaal omgedraaid, waar de scheidsrechter een belangrijk aandeel in had. Tot dit moment was hij al bepaald niet op de hand van de Katwijkers. Maar in de 33e minuut drukte hij pas echt z’n stempel op de wedstrijd. De aanvallers van HFC mochten door, ondanks een aantal stevige duels waarbij tenminste één duidelijke overtreding (op Raben) werd gemaakt. Daarna was er fysiek contact van twee kanten, in de buurt van het strafschopgebied. Toch besloot de arbiter tot een vrije trap tegen Quick Boys. Nog verbazender was het dat hij dit een paar seconden later omzette in een penalty. Terwijl ongeveer het hele sportpark ervan overtuigd was dat de actie, als het al een overtreding was, toch echt buiten de beruchte lijnen had plaatsgevonden. Castien profiteerde van het buitenkansje: 2-1.

Quick Boys liet zich daarna nog wel zien, tot de rust. Eerst stuitte Bekooij op de keeper, na een heerlijke solo. En Maatsen wist de keeper te verschalken met een boogballetje, maar naar het oordeel van de grensrechter was het buitenspel en dus werd de goal afgekeurd.

Na de thee ontstond een voorspelbaar wedstrijdbeeld. De blauw-witten waren voortdurend op jacht naar de gelijkmaker, maar misten daarbij zowel vernuft als geluk. De HFC-spelers konden hun geliefde spel spelen. Ze beperkten zich voornamelijk tot vertragen en tijdrekken, loerend op de uitbraak. Dat was ook nog eenmaal bijna succesvol, met een bal op de binnenkant van de paal in de 63e minuut.

Al met al speelde Quick Boys een behoorlijke eerste helft, met een ongelukkig scoreverloop. In het tweede bedrijf bleek weer eens dat het de ploeg ontbreekt aan echte stootkracht voorin. En zo kreeg het goede resultaat van een week eerder helaas geen vervolg.

Opstelling en wissels Quick Boys: Paul van der Helm (k) ©, Jan-Willem Kamp, Fernando Lewis, Mohamad Mahmoed (66. Ricky van Haaren), Tommy Bekooij, Mike van den Ban (66. Sylvano Comvalius), Darren Maatsen, Jeffrey Ket (74. Levi van Duijn), Nigel Ogidi Nwankwo (50. Ivailo Staal), Niall Raben (50. Chima Bosman), Nick Runderkamp

Foto’s: Pro Shots