Voorbeschouwing Ter Leede – Quick Boys (14:30 uur)

Reis mee naar Sassenheim en moedig de blauwwitten aan!
Aanstaande zaterdag start de derde periode in de Hoofdklasse A. Quick Boys is er alles aan gelegen hoge ogen te gooien in de strijd om de derde periodetitel. De blauwwitten kunnen komend weekeinde gelijk aan de bak met een uitwedstrijd tegen Ter Leede. De koploper van de Hoofdklasse A is in de winning mood en lijkt de titel niet meer te kunnen ontgaan. Aan Quick Boys de taak om de competitie nog enigszins spannend te houden. Een goede start van de derde en laatste periode is zeer welkom voor de blauwwitten. De waarschuwing in de vorm van het bekerverlies tegen Smitshoek is hopelijk op tijd gekomen. Reis mee naar Sassenheim en steun de blauwwitten in het duel met de koploper!
De Bollenstreekderby tussen Ter Leede en Quick Boys staat onder leiding van scheidsrechter R. Wijma. De inwoner van Oosterwolde fluit om 14:30 uur voor de aftrap.

Algemeen
Voetbalvereniging Ter Leede is opgericht op 30 april 1930. De roodgelen spelen hun thuiswedstrijden op sportpark Roodemolen in Sassenheim. De club van voorzitter Jaap Wijntjes telt ongeveer negenhonderd leden. Ter Leede boekte de grootste successen in de seizoenen 1956-1957 en 1958-1959 toen telkens het zaterdagkampioenschap in de wacht werd gesleept. In het seizoen 2003-2004 werd beslag gelegd op de KNVB-beker voor amateurs, waarna de roodgelen ten koste van Quick Boys de Supercup wonnen. De laatste jaren presteren de Sassenheimers matig. In het seizoen 2007-2008 streed Ter Leede tegen degradatie en wisten de roodgelen ternauwernood het vege lijf te redden middels het winnen van een promotie/degradatieduel.

Vorig seizoen
Met 42 punten uit 24 duels eindigde Ter Leede vorig seizoen op de tweede plaats op de ranglijst. Dankzij een sterke eindsprint legden de Sassenheimers beslag op de vervangende periodetitel van kampioen Jodan Boys. In de play-offs plaatste Ter Leede zich ten koste van Huizen en ODIN’59 voor de knock-outfase. In de tweestrijd met Berkum waren de roodgelen opnieuw de sterkste, zodat zij zich konden gaan opmaken voor de finale tegen Kozakken Boys. Uiteindelijk was de ploeg uit Werkendam met 5-1 een maatje te groot. Hierdoor komt Ter Leede ook dit seizoen weer uit in de Hoofdklasse A.

Mutaties
De selectie van Ter Leede heeft weinig veranderingen hoeven ondergaan. Gert-Jan Tamerus (Kon. HFC) en Hakan Turkoz (Haaglandia) vertrokken. Hiertegenover stond de komst van Houssin Bezzai (Quick Boys), Mike Boelee (Roda’23), Ryan Holman (Barendrecht), Arsenio Snijders (FC New Amsterdam), Robert Steemers (Voorschoten’97) en Yordi Teijsse (Pancratius). Henk Wisman werd aangesteld als trainer en volgde Paul van der Zwaan op.

Stand van zaken
Met veertig punten uit zeventien duels is Ter Leede momenteel de trotse koploper van de Hoofdklasse A. Het elftal van trainer Henk Wisman won dertien duels, speelde een keer gelijk en verloor drie wedstrijden. In Yordi Teijsse hebben de Sassenheimers bovendien de topscorer van de Hoofdklasse A in huis. De aanvaller, vorig jaar overgekomen van Pancratius, scoorde tot nu toe liefst zestien doelpunten. Afgelopen zaterdag scoorde Teijsse twee keer in de met 4-2 gewonnen uitwedstrijd tegen ODIN’59.
Met negentien punten uit slechts vijftien wedstrijden staat Quick Boys weliswaar een stuk lager geklasseerd, maar het verschil in verliespunten met Ajax, de nummer drie op de ranglijst, bedraagt slechts vier punten. Een goede serie zou de formatie van trainer Gerard de Geus weer flink kunnen doen stijgen op de ranglijst.

Onderlinge resultaten
In het verleden speelden Quick Boys en Ter Leede negenentwintig keer eerder tegen elkaar. Ter Leede won elf duels, slechts vier wedstrijden eindigden onbeslist, terwijl Quick Boys veertien keer aan het langste eind trok. In de heenwedstrijd verloren de blauwwitten met 1-2 op sportpark Nieuw Zuid. De thuisploeg begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam na een kwart wedstrijd verdiend op voorsprong dankzij een doeltreffende kopbal van Derek van der Plas. Na de pauze waren de rollen omgedraaid en bezorgde Yordi Teijsse met twee doelpunten Ter Leede de nipte winst.

Opvallende feiten
Na de degradatie van Voorschoten’97 is het aantal derby’s opnieuw gereduceerd in de Hoofdklasse A. Quick Boys en Ter Leede, de enige Bollenstreekclubs in deze competitie, willen graag de stap naar de Topklasse maken. De Sassenheimers staan vooralsnog onbedreigd bovenaan, terwijl de blauwwitten een gooi gaan doen naar de derde periodetitel.

Het scoutingrapport
De selectie van Ter Leede is gedurende de zomerperiode flink versterkt. Trainer Henk Wisman, in de jaren negentig enkele seizoenen trainer van Quick Boys, lijkt vast te houden aan de formatie die de competitie goed is begonnen. Serge van den Ban verdedigt het doel. Hoogstwaarschijnlijk zal Mike Boelee de rechtsbackpositie innemen. Het centrale verdedigingsblok wordt gevormd door mandekker Raydell Kewal en de kopsterke Frank de Groot. Tot slot completeert de aanvallend ingestelde linksback Danilo Pedrini de laatste linie van de Sassenheimers. Op het middenveld staan de jonge Olaf Schell, vormgever Ronnie Verplancke en verdedigende middenvelder Youssef Ait El Houssi geposteerd. Voorin moeten de behendige Vincent Ammerlaan, clubtopscorer Jordy Teijsse en de rappe Robert Steemers voor de doelpunten gaan zorgen.

Kijkje in eigen keuken
De technische staf van Quick Boys kent geen personele problemen. Michael van der Heijden keert terug in de wedstrijdselectie, nadat de middenvelder in het bekerduel met Smitshoek een schorsing uitzat.

Rondje langs de velden
Op de eerste speelronde van de derde periode gaat runner-up VVA’71 op bezoek bij Huizen. In Alphen aan den Rijn staat het degradatieduel tussen ARC en DTS Ede op het programma. Bennekom ontvangt ODIN’59, terwijl Ajax op bezoek gaat bij CSV Apeldoorn. De amateurs van RKAV Volendam zijn te gast bij DOVO. In Woerden kruist Sportlust’46 de degens met Montfoort.

Geef een antwoord