Voorbeschouwing Argon 2 – Quick Boys 2 (17:00 uur)

De strijd om de algehele amateurtitel voor tweede elftallen barst los in Mijdrecht
Na het winnen van de afdelingstitel en het zaterdagkampioenschap kan Quick Boys 2 zaterdag de derde prijs van dit seizoen in de wacht slepen. In Mijdrecht strijdt de jonge equipe van het trainersduo Marcel van Duijn en Peter Hellenberg met de reserves van Argon om de algeheel amateurtitel voor tweede elftallen. Opmerkelijk is de locatie waar de wedstrijd gespeeld wordt. Normaalgesproken dient deze wedstrijd op neutraal terrein te worden gespeeld, maar aangezien er geen geschikte locaties meer beschikbaar zijn in verband met de zomerstop/veldensluiting, heeft de KNVB besloten om te loten tussen de thuishavens van beide finalisten. Het lot was Quick Boys 2 niet gunstig gezind, want de locatie van Argon in Mijdrecht, sportpark Hoofdweg, werd aangewezen als plaats van handeling. Het aanvangstijdstip is vastgesteld op 17.00 uur.

Afgelopen zaterdag sleepten de jeugdige blauwwitten de zaterdagamateurtitel voor reserveteams in de wacht. Nadat de heenwedstrijd op sportpark “Nieuw Zuid” een nipte overwinning opleverde voor de talentvolle Katwijkers dankzij twee doelpunten van Bennie van Fruchten (2-1), kende de succesvolle formatie een flitsende start op Urk. In de eerste minuut opende Jaber Akhrif op aangeven van Pieter Dirk Ouwehand de score. Een grandioze start voor Quick Boys 2, dat zonder Bennie van Fruchten, Sander van der Horst en Peter Timmemans moest aantreden. Het team van aanvoerder Mathijs van der Plas kon rustig afwachten en toeslaan in de tegenaanval.
Ook in de tweede helft bleven de blauwwitten vrij eenvoudig overeind. Toch wisten de Urkers langszij te komen. William de Boer, de A-junior van de thuisploeg die ook op sportpark “Nieuw Zuid” trefzeker was, bracht zijn ploeg een kwartier voor tijd op gelijke hoogte en luidde daarmee een hectische slotfase in. Ondanks een ruime blessuretijd slaagde Urk er niet in de benodigde tweede treffer te scoren, waardoor Quick Boys 2 na het langverwachte laatste fluitsignaal een feestje mocht gaan vieren.

SV Argon 2 won de zondagtitel voor reserveteams. De Mijdrechters speelden op bezoek bij het tweede elftal van Be Quick 1887 met 1-1 gelijk. De return op sportpark “Hoofdweg” leek een formaliteit te worden, nadat de ploeg van trainer Raymond de Jong in de eerste helft op een comfortabele 3-0 voorsprong kwam dankzij doelpunten van Vincent van Hellemondt en een benutte strafschop van Rowan Hogeboom. Toch kwamen de gasten uit Haren terug in de wedstrijd door twee tegentreffers te produceren. De overwinning van Argon 2 kwam echter niet meer in gevaar, waardoor de Mijdrechters, die in de poulefase te sterk waren voor VVSB 2 en OJC Rosmalen 2, de kampioensvlag mochten hijsen.

Aanstaande zaterdag kan Quick Boys 2 de kroon op het werk zetten. Het eerste seizoen onder leiding van de tandem Van Duijn/Hellenberg is zeer succesvol verlopen, maar de talentvolle blauwwitten zijn gretig genoeg om ook de laatste prijs te willen veroveren. Daarvoor zal korte metten moeten worden gemaakt met zondagkampioen Argon. De finale is een kopie van de eindstrijd van 19 juni 2005. Destijds wonnen de blauwwitten dankzij een treffer van Martin van Beelen. Pieter Dirk Ouwehand, Mathijs van der Plas en Jan Schaap waren destijds ook van de partij. Omringd door acht andere talentvolle spelers zullen zij trachten de titel wederom op te eisen. Daarbij kunnen de youngsters de steun van de trouwe Quick Boys-supporters meer dan goed gebruiken tijdens de laatste en belangrijkste officiële wedstrijd van het tweede elftal. Komt dus allen genieten van een spannende pot voetbal op hoog niveau, vol strijdlust en beleving, in een heerlijk ‘s zomers namiddagzonnetje, nadat u eerder op de dag natuurlijk heeft meegelopen met de Kippenloop in Katwijk voor het goede doel.

Routebeschrijving naar Argon Sportpark Argon, Hoofdweg 85B, 3641 PR Mijdrecht:

Vanuit het zuidwesten of de kustprovincies kunt u gebruik maken van de snelweg A4/A44 Den Haag richting Amsterdam. U neemt de afslag Aalsmeer, provinciale weg N201 en volgt deze weg die u via Aalsmeer en Uithoorn naar Mijdrecht voert. De eerste afslag is Mijdrecht Dorp.
In Mijdrecht komt u na enkele honderden meters bij de eerste rotonde, waar u linksaf gaat. U volgt deze rondweg, gaat bij de stoplichten rechtdoor en komt bij de tweede rotonde, waar u ook gewoon rechtdoor gaat.
Let op! U komt nu in een 30 km-zone, een snelle rechtervoet kan hier heel duur zijn! U volgt deze weg tot aan de derde rotonde, waar u linksaf gaat de Hoofdweg op. Als u deze weg volgt (nog steeds 30 km!), ziet u na een kleine kilometer aan uw linkerhand het sportcomplex van de s.v. Argon liggen, waar u van harte welkom bent.
 

Geef een antwoord