Quick Boys B1 verovert KNVB-beker

Jeugdige blauwwitten winnen overtuigd met 1-6 van VELO
Quick Boys B1 heeft op overtuigende wijze gewonnen van VELO B1 en de felbegeerde beker mee naar Katwijk genomen. In een wedstrijd die na 82 seconden al geen wedstrijd meer was, werd met 6-1 afgerekend met deze tegenstander ondanks het feit dat Quick Boys een uur lang met een man minder speelde.

Na de officiële opkomst en de toss was een vlijmscherp QB te zien. Hoewel VELO de aftrap mocht nemen, werd er door QB snel druk gezet door aanvoerder Danny die met een slim steekpasje Robin wist te bereiken. Laatstgenoemde wist na 11 seconden spelen de bal in het net te deponeren en de 0-1 op de borden te brengen. Velo was nog maar nauwelijks bekomen van deze klap toen wederom Robin na 1 minuut en 11 seconden de 0-2 scoorde, waarna de wedstrijd al gespeeld leek.

Na 9 minuten leek het weer een wedstrijd worden door een goedkoop gegeven strafschop door de warrig leidende scheidsrechter die even later een hoofdrol voor zich op zou eisen. VELO scoorde de 1-2 en zo moest QB B1 weer volledig bij de les blijven. Dat gebeurde ook, want na 12 minuten was de stand 1-3 door Stefan die zichzelf knap vrij speelde en met een fraai gekrulde trap de keeper het nakijken gaf. Hierdoor was de marge weer 2 doelpunten. In de 13e minuut was een onschuldige overtreding van Rene aanleiding voor de scheidsrechter om hiervoor een gele kaart te geven, waarna ook de nr. 10 van VELO deze kaart voorgeschoteld kreeg na fors ingrijpen. Diezelfde speler dacht even later dat hij aan het basketballen was door binnen de lijnen de bal te vangen maar op onverklaarbare wijze zag de scheidsrechter hier geen gele kaart in maar wel een vrije trap voor QB. In de 23e minuut gaf de scheids voor wederom een licht vergrijp van Rene deze wel zijn 2e geel en dus rood en QB moest een uur lang verder met 10 man wat even later tot een wissel resulteerde. Verdediger Joey kwam in het veld voor aanvaller Robin die teleurgesteld een publiekswissel kreeg.
In de blessuretijd van de 1e helft was er nog een vrije trap voor QB die door Hans op het hoofd van Frank terecht kwam en deze met zijn 1e seizoensgoal bij de 2e paal de 1-4 scoorde.

In de 2e helft werd een furieus startend VELO verwacht, maar QB bleef zeer eenvoudig op de been. Keeper Kevin die in de 1e helft nog 2 schitterende reddingen verrichte, hoefde in de 2e helft niet 1 keer in op te treden. Zelfs met 10 man was QB oppermachtig en werd de score opgeschroefd door aanvoerder Danny naar 1-6 die door zijn 2 goals ook de topscorersbokaal van QB B1 veroverde. Met name de laatste goal een stift over de uitkomende keeper was van grote klasse.

Zodoende behaalde de ploeg van trainer Wim van der Plas dikverdiend een prijs in dit seizoen waarbij met name na de winterstop een gigantische progressie is geboekt door de gehele ploeg. Geheel terecht volgde deze prijs als beloning voor het harde werken en getoonde inzet.

Opstelling Quick Boys B1:

Kevin (70e Hubrecht), Rene, Frank(68 Klaas), Pascal, Leendert, Stefan, Hans, Danny, Robin (31e Joey), Thom (53e Jaco) en Sander(76e Mick).

verslag: Dirk Hazenoot

Bekroning van het seizoen?

Zaterdagmorgen 06-06-09 waren trainer Wim van der Plas en begeleiders Maart V. en Dirk H. na een onrustige nacht al vroeg bezig met de voorbereidingen voor de wedstrijd Quick Boys B1 tegen Velo B1 uit Wateringen. De bekerfinale stond op het programma.
De verwachtingen bij spelers,begeleiding en (groot)ouders waren hooggespannen. Toch eerst nog maar even waarmaken op het veld!
Er was door de begeleiding een bus georganiseerd en na het inladen van materiaal en wat proviand gingen we met z’n vijftigen naar Ridderkerk. Op het terrein van v.v. Slikkerveer werd de finaledag (overigens prima georganiseerd!) gehouden. Na een voorspoedige busreis met koffie en thee van de moeders, een speculaasje van de leidse bakker en een blik op het mooiste stadion van Nederland kwamen we rond de klok van half 11 aan. Spelers en staf gingen zich voorbereiden op de wedstrijd die om 11.45 zou starten. Ouders zochten een tactisch plekje in de buurt van het veld, hapjesloket of bij de Amstelpomp (zie foto’s).
Er werden ook nog andere finalewedstrijden gespeeld, de hele dag door drukke activiteiten daar. Het weer was perfect, de stemming zat erin kortom iedereen was er klaar voor.

Dan de wedstrijd in het kort want alles klopte vandaag, fysiek, mentaal en tactisch. We stonden in no-time op 2-0 (binnen 5 minuten) door Robin.
Velo stribbelde nog wel wat tegen 2-1, waardoor het nog even spannend werd. Echt even want de geoliede voetbalmachine draaide daarna met 10 man gewoon door  3,4,5 en 6-1 door goals van Stefan, Frank en Danny (2x). Helaas werd Thom nog in het laatste kwartier van de wedstrijd van achteren neergehaald wat voor hem einde wedstrijd betekende. We hopen dat de blessure meevalt. Iedereen kreeg speeltijd van de technische staf versterkt met Jan Nonkes die zijn pupillen voor het nieuwe seizoen in feestvreugde zag uitbarsten na het fluitsignaal van de scheids.
De huldiging was letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt, op het balkon, met de beker, een persoonlijke medaille, KNVB handdoek en het Quick Boys clublied. Blikken van bewondering vanaf de begane grond van iedereen inclusief een aantal jongedames. Daar ben je met elkaar toch voor bezig geweest gedurende het seizoen. Menig ouder (en vergeet ook de opa’s niet) en begeleider moest stiekem een traantje wegpinken. De foto’s spreken voor zich.

De busreis was een feest, catering verzorgd door Klaas en Henk, zingende spelers die zich ontpopten tot X factor kandidaten ondersteund door een aantal enthousiaste vaders en een enkele moeder, het ritje over de wurft, geweldig! Terug op Nieuw Zuid werd het seizoen min of meer afgesloten. Min of meer want de trip naar Denemarken volgt nog. Speler van het jaar werd Pascal en topscoorder na een spannend slot Danny. Ruben had voor aanvang van het seizoen alles al juist voorzien. Jongens van harte gefeliciteerd!
Uiteraard mocht een dankwoord met gebaar aan het adres van de vakkundige technische staf , begeleiding en verzorging niet ontbreken. Wim, Rens, Jan, Mart, Maart, Dirk, Mariska, Stefan & Kees jullie hebben eer van jullie werk en inzet! Nogmaals bedankt namens iedereen!

Bekroning? Jazeker! Een sterke tweede seizoenshelft afsluiten met een hoofdprijs dan mag je dat zeker zeggen. Vijftien toppers waarvan we ongetwijfeld in de A’s meer gaan horen. Jongens we hebben van jullie genoten!

Het paparazzi team.

Nog ff dit:

* top dat het welbekende commissiekamer/ QB team (Klaas en Corrie) support gaf
* leuk dat (het bestuur in de persoon van) André er bij was, hetzelfde geldt voor Arjen en Mart
* jammer dat ouwe rot in ut vak Dirk H. weggekocht is/wordt
* Mariska normaal de rust zelve, was nu zeer zenuwachtig, gelukkig was haar gezin erbij om ze wat te kalmeren
* Huug Sip en Teun v.d. Plas hadden deze zaterdag echt niet hoeven vissen (???) want Johan V. zorgde terplaatse voor  “vorse”vis, heerlijk!
* Gerard leert graag mede plaatsgenoten wat kattukse woorden, Maart laat zich daarin ook niet onbetuigd (skreeuwende mèwen? )
* een van de vaders wilde de dag gebruiken om wat folders van een Frans automerk aan de man te brengen, we konden hem er met moeite vanaf houden…
* speler van het jaar Pascal heeft al een contract getekend met trainer en een vage makelaar (andere spelers kunnen zich trouwens spontaan aanmelden!)
* de eerste foto’s stonden al snel op internet, Dirk bedankt!