Quick Boys en DWV houden elkaar in evenwicht

De blauwwitten geven een 2-0 voorsprong uit handen
Quick Boys heeft ook de tweede oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen niet in winst weten om te zetten. De blauwitten kwamen tegen DWV halverwege de eerste helft op een comfortabele 2-0 voorsprong, maar speelden uiteindelijk gelijk.

Zonder de van een blessure herstellende Dustin Huisman, Marciano Kastoredjo en Peter Messemaker en de afwezige Chima Onyeike begon Quick Boys voortvarend aan de wedstrijd. Al na enkele minuten spelen bracht Maarten Bak zijn ploeg aan de leiding door een doorgekopte bal in de verre hoek te plaatsen. Gedurende het eerste bedrijf kregen de toeschouwers bij vlagen zeer aantrekkelijk voetbal te zien. De Amsterdamse eersteklasser werd met de rug tegen de muur gedrukt en het wachten was op meer treffers van de blauwwitten. Na twintig minuten spelen wist de thuisploeg de voorsprong daadwerkelijk te vergroten. Wederom was Bak de doelpuntenmaker, nadat hij een loepzuivere voorzet van de ijverige Erik Homan tegen de touwen kopte: 2-0.
In een van de spaarzame tegenaanvallen van de Amsterdammers werd de aansluitingstreffer gescoord. Nadat Martijn de Zwart, die de hele wedstrijd keepte, een schot niet onder controle kreeg, werd hij in de rebound alsnog gepasseerd.
Na de pauze bleven Maarten Bak en Roel de Vries achter in de kleedkamer. De aanvallers werden vervangen door Jaber Akhrif en Jaap van der Plas. Het goede spel en het hoge tempo dat voor rust werd gehanteerd, kreeg na de doelwisseling geen vervolg. Ook de wissels Bennie van Fruchten en Jacob Prins, in het veld gekomen voor Sander van der Horst en Derek van der Plas, konden daar niets aan veranderen. Een snel genomen vrije trap van de Amsterdammers leverde zelfs de gelijkmaker op.
In de slotfase, waarin de zeer verdienstelijk spelende Andreas Stam licht aangeslagen het veld verliet, vielen geen doelpunten meer, waardoor Quick Boys de twee vriendschappelijke wedstrijd gelijk zag eindigen. Niettemin heeft de technische staf de nodige lichtpuntjes en vooruitgang kunnen zien, waardoor wederom stappen kunnen worden gezet in aanloop naar het nieuwe seizoen.

Aanstaande zaterdag neemt Quick Boys deel aan het Visserijtoernooi in Urk. In korte wedstrijden komen de blauwwitten uit tegen achtereenvolgens Urk (11:15 uur), Flevo Boys (13:00 uur) en Scheveningen (14:30 uur).